Az egykori élsportolónak eddig tízszer kellett farkasszemet néznie a betegséggel. Bár szeptemberben még minden rendben volt, rá pár hétre újabb elváltozást talált bőrén a sportoló.

Évek óta az egészségéért folytatott küzdelem határozza meg Miló Viki életét. Az egykori élsportolónál már számtalan elváltozást találtak, a legutóbbit alig néhány hónapja.

2009 óta küzdök a bőrömön történő elváltozásokkal. Eddig tíz alkalommal találtak ilyet, ebből öt sajnos rosszindulatú volt. Melanómám és basaliomám is volt már.

– mondta a 95.8 Sláger FM-en a sportoló, akinek most újra kés alá kell feküdnie.

Negyedévente járok kivizsgálásra, legutóbb szeptemberben voltam. Akkor még minden rendben volt. Aztán figyelmes lettem egy vörös foltra, amely egyre csak nőtt. Ráadásul olyan gyorsan, ami aggodalomra adott okot. Így azonnal orvoshoz fordultam és kiderült, jól tettem. Ez egy újabb basalioma, amelyet műtéti úton kell eltávolítani.

– árulta el Miló Viki, aki nem győzi hangsúlyozni: legyünk elővigyázatosak és járjunk szűrővizsgálatokra.

Sajnos érzékeny, fehér bőröm van. Ezért lehet, hogy ezek az elváltozások ilyen gyakoriak nálam. Ugyanakkor már azt is tudom, hogy a bőr nem felejt! A szüleim gyerekként mindig gondosan óvtak a naptól, ebben az időszakban is nagyon óvatosnak kell lenni, mert a leégéseket megjegyzi a bőr és ez elváltozásokhoz vezethet később. Emellett nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a szűrővizsgálatokon részt venni. Ezek akár életet is menthetnek, az én esetem az egyik bizonyíték rá.

– árulta el a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Miló Viki.