Mesés vagyon vár arra a volt biztonsági őrre, D. Jánosra, aki több százmillió forintot lopott el egy biztonsági cégtől, lecsukták érte, 7 évet kapott, de egy hónap múlva szabadulhat. A zsákmány soha nem került elő. Igaz, mellékbüntetésként 10 millió forint bírságot is kirótt rá a bíróság, amelyet ez idáig nem fizetett ki, és ha ez így maradna, további két évig ülnie kéne még.

Ám a Blikk úgy tudja: van valaki, aki kifizeti majd a bírságot. Ezt természetesen a nyomozók és a pénzszállító céget biztosító angol vállalat felbérelt magándetektívjei is figyelemmel kísérik. D. János szabadulása után figyelő tekintetek kereszttüzében él majd. Ügyvédje, dr. Lichy József nem cáfolta a lap értesüléseit.

"Ügyfelemmel többször beszélgettünk már a szabadulását követő időszakról. Azzal ő is tisztában van, hogy a feltételes szabadlábra bocsátását követően még több mint két évig nem kaphat útlevelet. Tehát ha el akarja hagyni Magyarországot, csak olyan helyre mehet, ahová nem kell ez az okmány – fejtette ki az ügyvéd, aki hozzátette: a 10 millió forintot D. bármikor kifizetheti. Ezt egyelőre átváltották szabadságvesztésre, de ahogy valaki befizeti, D. János máris szabad - márpedig most vállalta valaki a cechet.

Mint ismeretes, a Brink's egykori biztonsági őre öt évvel ezelőtt a cég miskolci központjában társa italába altatót kevert, a biztonsági kamerákat kikapcsolta, és autójába pakolt nagyjából félmilliárd forintot. A pénz helyére téglákat rakott, ő pedig Thaiföldre szökött 100 millió forintnyi valutával, ott fogták el.