Senzo Meyiwa, a dél-afrikai futballválogatott kapitánya vasárnap hajnalban esett áldozatul egy lövöldözésben, amikor két férfi betört barátnője vosloorus-i házába, írja a Daily Mail. A nyomozás eddigi adatai szerint Meyiwa barátnőjét védte testével, amikor az egyik betörő fegyvert fogott rá, így a halálos golyó őt érte.

Barátnője, Kelly Khumalo aki felkapott popsztár Dél-Afrikában, pár órával korábban még kitett Instagram oldalára egy szelfit, amit együtt mosolyog focistával.

A dél-afrikai rendőrség eltérve a protokolltól, Twitter oldalán erősítette meg a focista meggyilkolásának hírét, majd nyugalomra intették a lakosságot, mondván, mindent megtesznek hogy minél hamarabb elfogják a köztiszteletnek örvednő sportoló gyilkosait.

A rendőrségi jelentés szerint a házba két férfi tört be, egy harmadik pedig kint várakozott. Az elkövetők Meyiwa mobiltelefonját, készpénzt és egyéb értéktárgyakat követeltek, ezután fogta egyikük a fegyvert a focista barátnőjére. A csapatkapitányt a mellkasán érte a lövés, és a kórházba szállítás közben életét vesztette.

A lövöldözés után mindhárom gyanúsított elmenekült.