Egy hídról lökte le hat éves, autista fiát egy oregoni nő – írja a Huffington Post. Jillian Meredith McCabe az oregoni Yaquina Bay hídról lökte le, majd hívta a 911-et, és tényleg megvárta, hogy a rendőrök a helyszínre érjenek. „Most löktem le a fiam a Yaquina Bay hídról” – ezt mondta a diszpécsernek. Leírta fia öltözetét is, a gyereket másfél kilométerrel lejjebb találták meg, a vízben.

Sógora, Andrew McCabe kedden a rendőrségnek megerősítette, hogy a nő korábban egy közösségi finanszírozást célzó oldalra regisztrált. Helyzetét úgy írta le, hogy egyfelől autista gyermeke neveléséhez szeretne támogatást kérni, másfelől szeretné megkönnyíteni a család életét, mivel férje szklerózis multiplex és agyi rendellenesség miatt munkaképtelenné vált. Az adománygyűjtéssel 50 ezer dolláros összeget (12,3 millió forint) célzott meg, de csak 6831 dollár (1,7 millió forint) gyűlt össze nyolc hónappal ezelőttig.

„Ha szoktál imádkozni, imádkozz értünk. Szeretem a férjemet, évekig gondoskodott rólam és a fiamról, amit most nekem kell folytatnom. Félek, és segítséget kérek” – írta a nő az oldalon. Videókat is készített, az egyiken az látható, ahogy a kórházban fekvő férfi ágyának magasságát a fiuk szabályozza. Egy másikon a fiú egy függőágyban látható, ahogy egy iPaddel játszik, de van olyan is, amelyen egy plüssoroszlánba kapaszkodva dob aprót egy szobaszökőkútba, hogy az teljesítse a kívánságát.

Jillian McCabe-et emberöléssel gyanúsítják, kirendelt védők védik. Mivel fia 14 évnél fiatalabb volt, az is lehet, hogy halálra ítélik. A rendőrség most szemtanúkat keres, az eddigiek állítják, hogy a nő még beszélt a telefonján, amikor a rendőrök odaértek, másnak pedig az tűnt fel, hogy olyan nagy gyereket cipelt, amekkorát már nem szokás kézben vinni. 


View Larger Map