FRISSÍTÉS!

A gyanúsítottal szemben a nyomozást végül elmarasztalás nélkül megszüntették.

Míg a többi gyerek aludt, egy négyéves kislány mellé feküdt pihenőidőben, simogatni kezdte, majd a bugyijába nyúlt K. Cs., a csoport nevelője – mondta el a Velvetnek egy, az ügyet jól ismerő forrásunk, aki érintettsége miatt nem akarta elárulni a nevét. Úgy tudjuk, a sértett gyereket az eset után rendőrségi pszichológus is meghallgatta és az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a kisgyerek – már amennyit felfogott a történtekből – igazat mondott. 

Hivatalosan a rendőrség semmilyen további infromációt nem közölt az ügyről,  korábban azonban megerősítették információinkat, miszerint szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy férfit Budakeszin, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. 

Nem hivatalos rendőrségi forrásból azonban megerősítették, hogy – ahogy minden olyan ügyben, ahol kiskorúak sérelmére követnek el bűncselekményt – ebben az esetben is az volt az általános gyakorlat, hogy a gyermekkorút egy kirendelt rendőrségi pszichológus vizsgálta meg, aki információink szerint megerősítette, hogy az eset valóban úgy történhetett, ahogy azt a gyerek elmondta. Úgy tudjuk továbbá, hogy a sértett kislány azóta egy másik óvodába jár, és az igazságügyi szakértő javaslatára rendszeres pszichológusi felügyelet alatt áll. 

A férfi házában is bizonyítékot kerestek a rendőrök

Mint elsőként megírtuk, egy budakeszi óvodából múlt hét hétfő délelőtt rendőrök vitték el a férfi nevelőt pedofília gyanújával, ám közben kiderült, hogy az ügyet kirobbantó eset még szeptember elején történt, és a férfit akkor egy hónapra felfüggesztették munkájából. Az ügyet jól ismerő informátorunk szerint a férfi 30 napig nem dolgozott az óvodában, ám múlt hét hétfőn lejárt a felfüggesztés, a férfi ismét dolgozni ment az óvodába, de a rendőrök bilincsben vitték el a gyerekek szeme láttára. Mint megírtuk, ezek után még a hét elején ellepték a férfi lakását a rendőrök. „Reggel rendőri kisbusz, és több helyszínelő jelent meg a háznál. Egész nap ott voltak, szinte mindent átvizsgáltak” – mondta el lapunknak a férfi egyik, neve elhallgatását kérő szomszédja. 

A szülők egy része megvédi a nevelőt, a többiek továbbra is féltik a gyerekeiket

A helyiek között megoszlanak a vélemények K. Cs. bűnösségét illetően. Több szülő és néhány kollégája is kételkedik abban, hogy a férfi valóban elkövette-e a bűncselekményt, többen aláírásgyűjtésbe is kezdtek érte. Volt, aki lapunknak azt nyilatkozta, hogy becsületes, lelkiismeretes pedagógusként ismerték meg, akit imádnak a gyerekek. Míg mások pont az ellenkezőjéről vannak meggyőződve. 

„Mi csak azzal a kitétellel írattuk a gyermekünket ebbe az óvodába, hogy nem az ő csoportjába fog kerülni” 

– panaszkodott a férfire az egy szomszéd, aki szerint a környékbeli gyerekek egyenes félnek a férfitől.

„Volt, hogy kiabált egy gyerekkel, mert az benyúlt a kerítésen, hogy levegyen egy gyümölcsöt a fájáról. Azt üvöltötte, hogy eltöri a kezét"

– idézi a szomszéd.

„Szerintünk megfélemlítette a gyereket, hogy ne merjenek semmit sem mondani, de az is lehet, hogy egyszerűen csak fel sem fogják, hogy mit művelt velük” – mondta egy másik férfi, akinek a gyermeke szintén a csoportba jár,  aki biztos benne, hogy azok a szülők, akik védik még nem ismerik a teljes történetet, de ha kiderül az igazság, ők is elfordulnak tőle. 

Egyelőre sem a rendőrség, sem az intézmény nem adott ki bővebb tájékoztatást. 

Kerestük az óvoda vezetőjét is, aki továbbra sem hajlandó válaszolni a kérdésinkre. Az óvoda vezetője korábban annyit mondott csupán, hogy a legfontosabb számukra, hogy az ügyet úgy kezeljék, hogy a gyerekek érdekei ne sérüljenek. Ezúttal azonban az intézményfenntartó önkormányzat kérésére hivatkozva nem válaszolt kérdéseinkre. 

Azt szerettük volna megtudni az intézményt fenntartó önkormányzattól, az óvoda vezetőségétől, és a rendőrségtől, hogy az eset után foglalkozott-e pszichológus a gyermekekkel. Illetve rendőrségi szakértő vizsgálta-e, hogy más gyereket molesztált-e a férfi, azonban egyelőre nem kaptunk választ. 

Korábban kerestük a férfi feleségét is otthonukban, ám sajnos nem értük utol. A nagypapa szerint a nő rossz állapotban van, nagyon megviselik a történtek, ahogy az óvóbácsi gyerekeit is, ezért türelmet kért. A család ügyvédje későbbre ígért tájékoztatást.