A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Pál 37 éves vácszentlászlói lakos ellen. A gyanúsított ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére- írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. október 24. és október 27. közötti időszakban szándékosan fagyálló folyadékot töltött a vácszentlászlói ingatlanjához tartozó pincében – műanyag hordóban – tárolt borhoz. Az italból egy 30 éves helyi férfi több flakonnal tulajdonított el és az ismerőseivel együtt ivott belőle.

A férfi ezt követően 2013. október 27-én mérgezés gyanújával került kórházba, amiről a sértett édesapja tett bejelentést két nappal később a rendőrségen. A Gödöllői Rendőrkapitányság a bejelentés alapján közigazgatási hatósági eljárást indított.A 30 éves férfin kívül – szintén mérgezés gyanújával - további öt személy került kórházba.

Mivel az elsődleges orvosi vélemény szerint a mérgezést fagyálló fogyasztása okozhatta, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A 30 éves férfi állapota már a kórházba kerülésének időpontjában olyan súlyos volt, hogy a gondos orvosi ellátás ellenére 2013. november 1-jén életét vesztette.