Lehet, hogy volt valóságalapja azoknak a hosszú ideig tartó brazil tiltakozásoknak, miszerint nem foci-vb-re és olimpiára kellett volna real-százmilliókat költenie a kormánynak, hanem a közbiztonságra – többek között. Ugyanis előkerült egy olyan brutális, embertelen, kegyetlen videó, ami jól mutatja, Brazíliában bőven nem a copacabanai föveny tisztasága a fő gond

A történet sajnos tipikus: az egyik, látszólag nagyon fiatal, kb. 14 év körüli bandatag információt adott ki a rendőrségnek, ezért meg kell halnia. A LiveLeaken közzétett mobillal készített videófelvétel azt az utat mutatja be, ahogy hárman kiviszik kocsival a bozótosba a rettegő srácot, majd borzalmas hidegvérrel végeznek vele. A videót nem ágyazzuk be és nem linkeljük kegyetlensége miatt, csak néhány villanást mutatunk belőle.

veszélyes brazília

Amint az az ENSZ Drog- és Bűnügyi Hivatala által készített térképen látható (2012-es adatok), Brazília még mindig a világ egyik legveszélyesebb országa gyilkossági szempontból. Egyedül a szomszédos Kolumbia és Venezuela, illetve pár közép-amerikai és afrikai ország előzi meg. És ez a statisztika nem a gyilkosságok számát, hanem a lakossághoz viszonyított arányát méri.

Külön döbbenetes, hogy a három másik srác olyan vidáman autókázik a helyszínre, mintha vasárnapi kirándulásra mennének, poénkodnak, nevetgélnek, ökörködnek. Aztán egy ponton megállnak, kiszállítják az életéért sírva könyörgő Caixeta nevű fiút (miután többször megpróbálták rábeszélni, hogy halála előtt vallja be, mit tett, de ő ártatlannak vallja magát), majd lövések dördülnek.

Ötször lövik meg a menekülő fiút, ezt nem látni, csak azt, ahogy véres fejjel fekszik a poros úton, és az egyik bandatag többször izomból belerúg a fejébe vagy épp rátapos, a végén pedig belelő párszor a holttestbe. A meggyalázás után a csapat vidáman odébbáll.