Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pénteken a százhalombattai kettős gyilkosság gyanúsítottját, Sz. Krisztiánt – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla szerint a 21 éves férfi a bűncselekmény tárgyi súlya, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került előzetesbe, egyelőre 30 napra.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy a lakossági bejelentés nyomán egy buszon elfogott Sz. Krisztián beismerő vallomást tett, de a kettős gyilkosság indítékáról a szóvivő nem nyilatkozott. Az áldozatokat – egy 57 éves nőt és egy 65 éves férfit – házukban holtan találták, miután egy állampolgári bejelentést követően a rendőrök szerdán bementek az ingatlanba. Az orvos szakértő megállapította, hogy a két ember bűncselekmény áldozata lett. Az akkor még ismeretlen tettes ellen a helyszíni szemlével és a tanúk kikérdezésével egyidejűleg eljárás indult, és fényképes körözést is kiadtak a gyilkossággal összefüggésbe hozható helyi lakos, a 21 éves Sz. Krisztián ellen.

A férfi az elfogását követő kihallgatáson beismerte tettét: elmondta, hogy november 25-én délután több késszúrással megölte a százhalombattai házaspárt – közölte a PMRFK szóvivője. A büntetőeljárást emberölés megalapozott gyanúja miatt a PMRFK folytatja le.