Szinte napra pontosan öt év elteltével kapták el a Pest megyei zsaruk azt a két férfit, akik szurkálással és lövöldözéssel tarkított rablást követtel el 2009-ben. Az ügy részletei a Zsaru magazinban olvashatók. Eszerint vácrátóti otthonából a fővárosi Nagybani Piacra indult teherautójával 2009. november 2-án 0 óra 30 perckor egy 53 éves vállalkozó. Pár száz méterre lakó unokaöccséhez tartott, amikor az úton egy váratlan akadály megállásra kényszerítette.

"Tehergépkocsija előtt szokványos útelzáró lécet látott, azt nem, miért van ott. Amikor kiszállt a kocsiból, hogy elvegye az akadályt, a bokorból előugrott két csuklyás férfi, és ütni kezdte. A vállalkozó torkaszakadtából kiabálni kezdett: "Marci, segíts!”, és próbálta védeni magát. Szerencsére 40 éves unokaöccse már a háza előtt várta, így meghallotta üvöltését, és rohant segíteni – idézte fel az esetet a vallomások alapján Berecz Gyula százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója. – A kétméteres ember odaérve belevetette magát a közelharcba, az egyik rabló fejéről lerántotta a csuklyát. Ekkor mindkét támadó kést rántott, és többször megszúrták a vállalkozót és rokonát. Előkerült egy pisztoly is, leadtak pár lövést, az unokaöccsöt a combján érte találat. Utóbb kiderült, gumilövedéket használtak. A sértettek ellenállását leküzdve a rablók a teherautó vezetőfülkéjében megtalálták a vállalkozó kistáskáját, benne egymillió forinttal, ezután gyalogosan elmenekültek. A támadás során mindkét sértett kórházi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett, a fiatalabb férfi életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg."

A késelés közben az egyik támadó megvágta a saját kezét, vére a vállalkozó nadrágjára csöppent. A zsaruk a ruhadarabot elküldték a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetbe, ahol a szakértő a vérnyomból személyazonosításra alkalmas DNS-t nyert ki. Összevetették a nyilvántartásban lévő DNS-mintákkal, egyikkel sem egyezett, bizonyítékként azonban megmaradt.

Aztán ez év októberében képbe került a budakalászi B. György (27), akiről kiderült: a rablás napján a jobb kezén vágott sérüléssel látták el egy fővárosi kórházban. Miközben igyekezték tisztázni B. György szerepét, a társaként azonosították a zebegényi F. Józsefet (33). A nyomozás adatai szerint tőle jöhetett a rablás ötlete. Hogy cimborája miért segédkezett benne, nem tudni, hiszen kifejezetten jó anyagi körülmények között élt. B. György DNS-profilja a szakértő szerint megegyezik a vállalkozó nadrágjáról származó vérnyomból nyert DNS-ével, ez döntő bizonyítéknak számít. November 17-én mindkét férfit elfogták.