Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba vasárnap délután azt a férfit, akivel szemben Budapest II. kerületében fegyvert használtak a rendőrök – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök több bejelentést kaptak arról, hogy egy ittas férfi fegyverrel hagyta el a Hidegkúti úti otthonát. Az 58 éves ember előbb a kiérkező rendőrök irányába lőtt, majd fegyverét maga felé fordította. Azt többszöri felszólítás ellenére sem tette le, a rendőrök ezért használták szolgálati fegyverüket – közölte a rendőrség. 

A lövöldöző egy vadász volt, a lánya hívta ki a rendőrséget, amikor a férfi fegyverrel elment otthonról. A Velvet információi szerint épp bent állt egy busz a megállóban, amikor lövöldözni kezdett a gyorsan kiérő rendőrökre. A buszon mindenki hasra feküdt, ezért sem sérült meg senki.

Az esemény során a lövöldözőn kívül nem sérült meg senki – erősítette meg a rendőrség. A helyszíni szemle a Központi Nyomozó Főügyészség részvételével folyamatban van.

A BKK honlapja szerint öt buszjáratnak, így a 64-es buszcsaládnak is itt van a megállója (Községház utca megállóhely), így egy forgalmas útvonalon történt a lövöldözés.

A lövöldözésről a lakók először az ATV-nek számoltak be, ők is egy ittas férfit emlegettek, aki fegyverrel hadonászik.


Nagyobb térképre váltás