A Blikk úgy tudja, egy 80 év körüli bácsi zuhant ki a Budai Irgalmasrendi Kórház ortopé­diai osztályán a második emeletről szombaton délelőtt.

Az idős beteg műtétre várt, még aznap csípőprotézist kapott volna.  Az ortopédiai osztályon egyelőre mindenki csak találgatja, hogyan eshetett ki az idős férfi a 218-as kórterem ablakából, az itt fekvő betegeket a tragédia után azonnal átköltöztették másik szobába.

A Blikk olvasó-riportere éppen az említett kórházban lábadozott a tragédia idején, és a felvétele szerint a helyiség vasárnap már üresen állt, a belső udvar felé néző ablak pedig még mindig résnyire nyitva volt.

A nyitott ablak előtt egy széket találtak, arra állhatott fel a bácsi, aztán megszédülhetett. A belső udvaron lévő sorompónál van a portások irodája, ide érkezett meg az a portás, aki észrevette a földön fekvő embert a kora reggeli órákban. Egyelőre nem tudni, hogy mi miatt esett ki az idős férfi. Ám valószínűleg csak ki akarta nyitni az ablakot, és akkor egyensúlyát elveszítve kizuhanhatott az emeletről – mondta a lapnak a kórház egyik dolgozója is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát annyit közölt, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.