Brutális családon belüli gyilkosságsorozat történt a kanadai Edmonton városában (Alberta tartomány) – írja a BBC. Rod Knecht rendőrfőnök szerint hét holttestet egy házban találtak meg, köztük három nő és két nagyon fiatal gyerek is volt. Egy másik helyszínen egy nyolcadik holttestre is ráleltek, ő lehetett az elkövető, legalábbis erre utal, hogy a rendőrség nem keres más gyanúsítottat.

„Úgy tűnik, hogy a családon belüli erőszak egy extrém esete durvult el" – fogalmazott Knecht, aki tagadta, hogy bandaleszámolás történt volna. Szerinte a közbiztonságot változatlanul nem fenyegeti semmi, elszigetelt, családon belüli esetről van szó. A rendőrség szerint az elkövető egy lopott 9 milliméteres fegyvert használt, majd a város északi részén, egy étteremben öngyilkos lett. A férfi büntetett előéletű volt, 1987-ben volt dolga először a hatóságokkal.

Egyetlen áldozat nevét hozták nyilvánosságra, ő a 37 éves Cyndi Duong, akire európai idő szerint kedd hajnalban találtak rá. Később a rendőrség jelentést kapott egy levert, depresszív férfiről, elindultak a keresésére. Csak ennek kudarca után tértek vissza a házhoz, ahol alapos kutatás után megtalálták a többi holttestet. Knecht szerint egy 1956-os hatos gyilkosság óta nem volt ilyen durva bűntény a nagyvárosban, de ő maga se látott ehhez foghatót 39 éves karrierje során.