Egy 28 éves kaposvári férfi késsel fenyegetett és közösülésre kényszerített egy fiatalkorú lányt Győrben, írja a police.hu.

A rendőrség ügyeletére 2015. január 3-án 19 óra 51 perckor érkezett bejelentés, hogy a hazafelé tartó 17 éves lányt egy férfi megerőszakolta. A támadót a lány édesapja elfogta és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, majd a férfit a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A gyanúsított, a 28 éves M. Balázs pár napja szabadult a Sopronkőhidai Fegyházból, ahol rablásért ült. Január 3-án kora délután a győri lakótelepen egy 21 éves asszony után ment be egy lépcsőházba, a liftben kést szorított a nyakához és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértettnek sikerült elmenekülni.

Később, este támadta meg hátulról a buszról leszálló 17 éves lányt,  kést szorított az arcához és akarata ellenére közösülésre kényszerítette. Az erőszak elkövetéséhez használt kést a rendőrök lefoglalták.

A Győri Rendőrkapitányság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására.