Hajnalban bunyózott egy lángossütő mellett, ököllel ütött, majd földön fekvő áldozatába rúgott, aztán belehajtott egy kamionba, kórházba került, ott meg bekötött fejjel a hordágyon azt kiabálta "én vagyok Budapest maffiavezére", és fejbe rúgott egy férfit. Röviden ennyi történt múlt év áprilisában a szombathelyi éjszakában. Most pedig elkészült a vádirat: M. Mátyást súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolja a Szombathelyi Járási Ügyészség, írja a nyugat.hu.

A történet tragikomikus, mosolyogni is lehetne rajta, ha nem sérültek volna meg többen. Már az sem hétköznapi, miért és hogyan kezdődött a rémtörténet: Szombathelyen, egy áprilisi hajnalban egy lángossütőnél. M. Mátyás lángost akart enni, de nem volt kedve kivárni a sorát, belekötött az előtte állóba, leütötte, megrugdosta. Ráadásul az áldozata segítségére siető férfit is megverte a közel két méter magas, erős testalkatú, budapesti férfi.

Aztán beült egy Mercedesbe, de a sofőr elnézett (?) egy közlekedési szituációt, nem vette észre, hogy ahol tovább akar menni, ott már áthajt egy kamion. Oldalról telibe kapta. A Merci totálkáros lett, az utasok kórházba kerültek. A gyanúsított egy hordágyon várt a kezelésre, amikor feltűnt a váróban az a férfi, aki a lángossütőnél történt attakban az áldozat segítségére sietett. M. Mátyás azt üvöltözte neki, még a hordágyról, hogy ő Budapest maffiavezére és ellenlábasai "meg fognak dögleni". Aztán leszállt a hordágyról, fejbe rúgta a férfit és angolosan távozott a kórházból.

Kiadták ellene a körözést, elfogták. És most vádat emeltek ellene.