Gondatlanságból elkövett emberölés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nő 60 éves élettársát gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik – közölte a rendőrség szerdán.

 A Kisalföld értesülései szerint a nő orális szex közben hunyt el. Amikor élettársa felocsúdva észrevette, hogy párja nem mozdul, próbálta szólongatni, de az asszony már nem válaszolt. A férfi még a pulzusát is próbálta ellenőrizni, de a nő szíve ekkor már nem dobogott. A férfi azonnal tárcsázta a mentőket, a rohamkocsi pillanatokon belül a helyszínre érkezett. A mentőorvos hosszú percekig próbálta visszahozni a nőt a klinikai halálból, de addigra már az asszony keringése is összeomlott – írja a Blikk

A 49 éves nőhöz kedd dél körül riasztották a  rendőrség Tevékenységirányítási Központját. A rendőrség a történtek tisztázására közigazgatási hatósági eljárást indított, és igazságügyi orvosszakértői boncolást rendelt el. „Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel. Így a hatvan éves férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt eljárás indult. Gyanúsítottként hallgatták ki" – közölte a kisalfold.hu-val Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

"Ismerjük a családot, és az igazat megvallva nem is gondoltuk volna, hogy ilyen aktív életet éltek. Stramm nő volt, nem panaszkodott soha betegségre. Amikor a mentők megérkeztek, először azt hittük, hogy a párjával van gond. A rendőrök szerdán délután elvitték az urát kihallgatásra – mesélte a Blikknek az egyik szomszéd is, aki hozzátette: a 60 éves férfi teljesen összetört a történtek óta.

A lap értesülései szerint elkerülhették volna a tragédiát, de a férfi valamiért nem engedte el az asszonyt még akkor sem, amikor a nő már levegő után kapkodott. A rendőrök az eset után büntető eljárást indítottak a férfi ellen, és vizsgálják a haláleset körülményeit.