A havazás miatt emelkedőkön elakadt kamionok, árokba csúszott és felborult személyautók mentését végzik megyeszerte folyamatosan a somogyi tűzoltók – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője pénteken kora délután. Bázelné Mihályka Szabina szerint Somogyaszalótól 300 méterre egy terepjáró borult az árokba, míg Juta külterületén több nyerges vontató akadt el az emelkedőn. Marcalinál, Csurgón, Kaposváron, a töröcskei emelkedőn, valamint Bárdudvarnok és Ságvár külterületén is kamionok és teherautók sofőrjei kérték a tűzoltók segítségét. 

Barcson egy tetejére borult személyautó mentéséhez riasztották a dél-somogyi város hivatásos tűzoltóit. Ebben a járműben hárman utaztak, senki sem sérült meg – tette hozzá. A katasztrófavédelem szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a megyében mindenütt havazás nehezíti a közlekedést, ezért arra kérik az autósokat, hogy aki útnak indul, csak téli gumival felszerelt járművel tegye.

Baranyában, Zalában és Bács-Kiskun déli részén is szakad a hó, Pécsen már a buszközlekedés nagyja is leállt. Az Időkép percről percre követi a fejleményeket, itt tájékozódhat.