Egy egyedileg festett, Suzuki Swift típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését is várja a rendőrség a 2013. szeptember 25-én Soroksáron történt emberöléssel összefüggésben – adta ki a felhívást a police.hu.

Fenntartja az ötmilliós nyomravezetői díjat a rendőrség a soroksári futónő gyilkosaiért, de a nyomozás még tart és további szemtanúkat is keresnek. Az Országos rendőr-főkapitányság most újabb szemtanúk jelentkezését várja, többek közt:

  • annak a sötét színű autót vezető személynek a jelentkezését, aki a fenti napon 20.20 óra és 20.30 óra közötti időben egytengelyes, ponyvás vagy dobozos utánfutójával – rajta világos csíkkal – a Budapest XXIII. kerület Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 40 perc múlva kihajtott. 
  • annak a világos színű autót vezető személynek a jelentkezését, aki a fenti napon 20.30 óra és 20.40 óra közötti időben a Budapest XXIII. kerület Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 30 perc múlva kihajtott
  • annak a jelentkezését, aki a fenti napon 17.30 óra és 17.40 óra közötti időben a képen látható gépkocsival (a Suzuki Swift típusú, ezüstszürke személygépkocsi motorházteteje jellegzetes, mivel egyedileg festett, fényezett) a Bp., XXIII. kerület Meddőhányó utca irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 20.40 óra és 20.50 óra közötti időben kihajtott.

Illegális szemétlerakók lehettek 

Petőfi Attila, vezérőrnagy, az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Egységének vezetője nem zárta ki, hogy a két autóból esetleg hulladékot pakoltak ki a lezárt területen, azért nem jelentkeztek eddig. Csak reméli, ha az illetők magukra ismernek, jelentkeznek, és nem kockáztatják meg, hogy a pár tízezer forintos bírság megúszásának az legyen az ára, hogy gyilkosság gyanújába keverednek – írja a nol.hu.

Mint megírtuk, Kardos Krisztinát tavaly szeptember 25-én gyilkolták meg a futóúton. Lemeztelenített és megbecstelenített holttestét férje a rendőrökkel találta meg. A rendőrségi felhívás szerint külföldi szervek segítségével folytatják a nyomozást. Mint írtuk,  több külföldi rendőrséggel felvették már a magyar hatóságok a kapcsolatot, hátha a külhoni kollégák módszerei eredményre vezetnek az ügyben. Korábban a külföldi szervek már végeztek terepszemlét a környéken, ám azt Petőfi Attila nem árulta el, pontosan kiktől kértek segítséget. 

Mindkét tettes vérző sérüléseket szenvedett

„A nyomozás adatai alapján a bűncselekményt feltehetően két személy követte el, akik - a helyszínen rögzített anyagmaradványaiból felállított DNS profiljuk alapján - azonosíthatók. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetése során maguk is vérző sérüléseket szenvedtek el." – áll a közleményben. 

Petőfi Attila a Népszabadságnak ennek kapcsán elmondta, K. Krisztina keményen harcolt az életéért. A helyszínen rögzített nyomok alapján támadója erősen vérző sebet kapott tőle a dulakodás közben. Jó esély van rá, hogy még ma is ott éktelenkednek a karján vagy arcán annak az estének az árulkodó nyomai. De az biztos, hogy a gyilkosságot követő napokban környezete elől nem titkolhatta sebeit.

Már most elítélhetnék a gyilkosokat, csak nem tudják kik ők

„Minden bizonyíték a kezünkben van ahhoz, hogy K. Krisztina gyilkosait elítélhesse a bíróság. Már tényleg „csak” el kell kapni őket" – mondta Petőfi Attila vezérőrnagy, az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Egységének vezetője. Ez azonban – ezt ő is elismeri –, ma még lehetetlen vállalkozásnak tűnik, mintha tűt keresnének a szénakazalban.