Az első tárgyalást tartotta március 5-én a Budapest Környéki Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki a vád szerint megszülte, majd hagyta meghalni csecsemőjét 2013 telén. A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott arra hivatkozott, hogy a szülést követően tudatzavart állapotban volt, halvány emlékképei vannak csak a történtekkel kapcsolatban, nem zárja ki, hogy a gyermek halva született.

A Főügyészség a sajtóanyagában azt írja, a vádlott 1996-ban ment hozzá P. Györgyhöz, akitől 2011-ben vált el. Házasságuk alatt az asszony öt gyermeket szült, akik közül a 2008. júniusában és a 2010. júliusában született gyermekekkel való terhességét eltitkolta.

A volt házastársak a válást követően is egy fedél alatt laktak 2012. decemberéig, amikor a vádlott a gyerekeivel egy bérelt családi házba költözött Inárcson.

A vádlott a volt férjétől való elköltözést követően különösen szűkös anyagi körülmények között élt a gyermekeivel, azonban többen támogatták őket, így a vádlott későbbi élettársa, a vele ekkor már hosszabb ideje szerelmi kapcsolatban álló U. Attila és K. Józsefné is.

K. Józsefné lánya és a vádlott egyik gyermeke osztálytársak voltak, a két család is jó viszonyban volt, ezért a vádlott rendszeresen átjárt K. Józsefnéékhez, aki az otthonában gyakran vigyázott a vádlott gyermekeire. Ez a jó viszony később megromlott, de 2012. decemberében és 2013. januárjában K. Józsefné még továbbra is segítségére volt a vádlottnak.

A vádlott 2012. tavaszán ismét teherbe esett, de terhességét ez alkalommal is eltitkolta; terhessége nem volt feltűnő, de többen így is észrevették, rá is kérdeztek, a nő azonban U. István és a nagyobb gyermekek kivételével mindenkinek tagadta a terhességét, így az Inárcson szolgálatot teljesítő védőnő és családgondozó előtt is.

A vádlott 2013. január 31-én otthon tartózkodott Inárcson, egy kivételével valamennyi gyermeke otthon volt. A nő délután WC-re ment, és észrevette, hogy elfolyt a magzatvize. Épp ekkor érkezett a házhoz K. Józsefné, akit a gyerekek beengedtek és akinek a bezárt fürdőszobából a vádlott kiszólt, hogy vigye át magához a gyerekeket. A vádlott még K. Józsefné ott-tartózkodása alatt megszülte a gyermekét a fürdőszobában guggolva, közben a zajokat a mosógép bekapcsolásával és működtetésével igyekezett elnyomni. Az újszülött gyermek felsírt, amit a fürdőszoba előtt álló K. Józsefné is hallott.

A vádlott azzal küldte el K. Józsefnét és a gyerekeket, hogy U. István érte jön és beviszi őt szülni a kórházba. Ezt követően K. Józsefné nem kérdezősködött, hanem a gyermekeket elvitte magához.

Útközben a vádlott háza előtt találkoztak az éppen a vádlotthoz érkező védőnővel és családgondozóval, akiknek azt mondták, hogy a vádlott boltban van. A családsegítő felhívta a vádlottat, aki a hívást nem fogadta, ezért a védőnővel együtt távoztak.

A vádlott életképes fiú csecsemőnek adott életet, akit ezt követően a hideg fürdőszoba kövezetén egy rongyon fekve magára hagyott. A gyermek az ellátatlanság és a kihűlés miatt elhalálozott.

A vádlott a halott gyermeket és a méhlepényt egy nejlonzacskóba rakta és a ház mögött, a kertben elásta, majd a fürdőszobában feltakarított és a vérrel szennyezett ruhaneműket kimosta, illetve elégette. A gyermek földi maradványait 2013. július 5-én találta meg a rendőrség.