Intézkedő rendőrt sodort el egy román kamionos Nagylaknál, a járőr nem sérült meg – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két határrendész a feltorlódott kamionsor miatt irányította a forgalmat a 43-as főúton Nagylak közelében csütörtök délután. Egy román sofőr azonban megpróbálta megelőzni a várakozó járműveket. A rendőrök megállították a férfit, aki románul közölte, hogy nem veti alá magát a rendőri intézkedésnek, majd gázt adott, ekkor sodorta el az intézkedő főtörzsőrmestert, aki nem sérült meg. Társa felugrott a jármű lépcsőjére, és a nála lévő gázspray-vel a vezetőfülkébe fújt. A 44 éves román férfi ezután állt meg.

A rendőrök előállították a sofőrt, akit – ügyészi utasításra – őrizetbe vettek. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amit a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat le – tudatta a százados.