A  floridai St. Petersburgh-ban élő Michelle Vail 2015. március 5-én reggel hivta fel a 911-es segélyhívó számot,  mivel állítása szerint exbarátja épp gyilkossággal fenyegetőzött az ajtaja előtt, tudósít a WTSP.

A kiérkező járőrök senkit nem találtak a helyszínen, ám a zavarosan viselkedő, és a jelentés szerint  összefüggéstelenül motyogó nő nem akarta őket beengedni a lakásba, mondván, nem hiszi, hogy valóban a rendőrségtől jöttek. 

A zsaruk ezután egy gyerek kiabálását is hallották bentről, ám mire sikerült betörni az ajtót, Vail és hétéves kisfia kiugrott az ablakon a második emeleti lakásból.

Az anya csak kisebb sérüléseket szenvedett, a ksfiút viszont azonnal kórházba szállították kivizsgálásra. A városi rendőrség tájékoztatása szerint egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést.

A kisfiú később elmondta, hogy azért ugrott ki anyjával az ablakon, mert az közölte vele, hogy egy sorozatgyilkos akarja őket elkapni, és csak az ablakon át tudnak menekülni. Bár az első hírek szerint a nő fegyverrel kényszerítette ugrásra a gyereket, a rendőrség ezt később cáfolta.

Vail ellen súlyos gyermekbántalmazásért indult eljárás, és a helyzetét tovább súlyosbítja, hogy a lakásban a rendőrök több lőfegyvert és egy hatalmas kést is találtak.