A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly áprilisban meztelenül garázdálkodott Budapest belvárosában, majd a vele szemben intézkedő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta – írja a Fővárosi Főügyészség a sajtóközleményében.

A vád szerint, a férfi 2014. április 27-én az esti órákban, Budapest V. kerületében meztelenül futkározott és ordibált, majd egy ottani kávézó teraszán összetört egy hamutálat, és annak egy darabjával önmagán sérüléseket okozott.

A helyszínen megjelent két rendőr, akik felszólították a vádlottat, hogy cselekményét hagyja abba. A vádlottal szemben két rendőr testi kényszert alkalmazott, miközben a férfi folyamatos ellenállást tanúsított, és hogy szabaduljon megrúgta az egyik rendőrt.

Emiatt a férfival szemben a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, amiért akár öt évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Az illetékes kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította, végül a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.