A hatalmas füst még Budáról is jól látszik, a Katasztrófavédelem honlapja szerint egy raktárépület gyulladt ki a VIII. kerületben. 

"Teljes terjedelmében lángol egy körülbelül kilencszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes raktárépület Budapest VIII. kerületében, a Golgota úton. Elsődleges információink szerint az épületben felhalmozott ruhaneműk égnek. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel, több mint tíz járművel vonulnak a helyszínre." - írják. Az MTI-nek kiadott közelény szerint  tizenkilenc járművel vonultak a tűzoltók a Golgota úti helyszínre. Az első információk szerint az épületben senki nem tartózkodott.

Friss: Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, az épületet - amelynek beszakadt a tetőszerkezete - életveszélyessé nyilvánították, így oda a tűzoltók sem léphetnek be. Hozzátette: a tűzoltók nyolc vízsugárral és négy emelővel dolgoznak, az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt huszonnyolc járművel.
A rendőrség azt közölte a police.hu honlapon, hogy lezárták a Kőbányai utat a Könyves Kálmán körút és az Orczy út közötti szakaszon.

Friss2: 

Már nem lángol a raktérépület, csupán izzó, parázsló részek maradtak, amelyeken a tűzoltók reggelig dolgozhatnak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.