A Blikk egyik olvasója számolt be annak a hajléktalannak a megrázó történetéről, aki gyakorlatilag a kórház küszöbén halt meg.  Úgy tudni, a középkorú férfi vasárnap délben halt meg a Honvédkórház bejáratától mindössze hat méterre. 

A lap olvasójának elmondása szerint 11 óra körül érkezett látogatóba, amikor meglátta a földön fekvő, vérző fejű férfit, és azonnal szólt a kórházi recepción. „A rendészeten, a recepciónál azt mondták, már tudnak róla. Azt mondták nekem, hogy a sürgősségiről rakták ki, nem tudtak vele mit csinálni, mert alkoholos volt" – elevenítette fel a beszélgetést a lap olvasója, aki  amikor 1 óra múlva, a látogatás végeztével a bejárathoz ért, már csak a letakart holttestet látta. 

A Honvédelmi Miniszté­rium sajtóosztályától a lap megkérdezte, hogy valóban járt-e korábban a sürgősségi osztályon a férfi, illetve kapott-e ellátást, vagy valóban elküldték, és azt is, miért nem segített szakember a kórház ajtajában fekvő bajbajutottnak. „2015. március 14-én szombat este a hajléktalan, ittas férfit Csepelről szállították az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház sürgősségi osztályára ittas, elhanyagolt állapotban. A férfi a megfigyelés ideje alatt, vasárnap hajnalban önkényesen távozott intézményünkből. További állapotáról pontos információnk nincsen” – közölte az MH Egészségügyi Központ kommunikációs alosztálya.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint ők nem ismerik az előzmé­nyeket.

„A mentőket egy földön fekvő emberhez riasztották, öt percen belül a helyszínen voltak, de a 60 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja" – mondta a szóvivő.

„Közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják kollégáink a haláleset körülményeit – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán.