A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy negyvenéves férfi ellen, aki hosszú ideje zaklatja volt feleségét, gyermeke anyját. Mint írják, gyerekük születése után romlott meg viszonyuk, a férfi kiszámíthatatlanul, agresszíven viselkedett.

A nő elköltözött a férfitől, 2013 februárjában pedig elváltak. A férfi mindezt nem tudta elfogadni, több alkalommal kérte a nőt, hogy menjen vissza hozzá.  A végleges visszautasítás után már csak arra koncentrált, hogy pokollá tegye exfelesége életét: 2014. április elejétől két és fél hónap alatt mobiltelefonjairól rendszeresen, a késő esti időszakban is, összesen 1450 esetben próbált meg kapcsolatot teremteni a sértettel. Ebből 853 telefonhívás volt sikertelen, 2 pedig eredményes, de 603 SMS-t is küldött.

Amikor rájött, hogy a nőnek van valakije, még agresszívabbá vált, és veréssel fenyegette őket, kijelentette, hogy kezüket-lábukat eltöri, nyomorékká teszi őket, ilyen tartalmú SMS-ket is küldött. Háromszor fenyegette meg őket a Facebookon azzal, hogy úgy megveri őket, hogy „megdöglenek”.

2014 júniusában a zalaegerszegi kórház bejáratánál már személyesen támadt rá a sértettre és párjára, életveszélyesen megfenyegette őket, az örjöngő terheltet csak egy magát szolgálatba helyező rendőr, és a kórház biztonsági szolgálata tudta megfékezni. A történtek ellenére a terhelt még aznap délután az egyik Zalaegerszeg-landorhegyi parkolóban újra próbálkozott. A személygépkocsival érkező sértettek – a kocsiban volt a 3 éves gyermek, és a volt feleség édesanyja is – megálltak, és az ott már várakozó terhelt azonnal a vezető oldali első ajtajához futott, és próbálta azt feltépni. A sértett az ajtókat belülről bezárta, a terhelt ettől még idegesebb lett, és azt ordította, hogy megöli őket. A cselekménynek rendőri intézkedés vetett véget. A sértettekben a terhelt fenyegetései komoly félelmet keltettek.  

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a Zalaegerszegi Járásbíróságon a terhelt ellen zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.