Legkevesebb 22 ember halt meg a tunéziai fővárosban, Tuniszban, miután fegyveres támadók tüzet nyitottak rájuk egy belvárosi múzeumban. A kiérkező rendőrökkel vívott tűzpárbajban mindkét támadó és egy rendőr is életét vesztette – írja a BBC. A megtámadott Bardo Múzeum épp a parlament mellett van, ahol a képviselők épp terrorellenes intézkedésekről tárgyaltak. Az épületet kiürítették.

A múzeumból francia, olasz és spanyol állampolgárokat vittek kórházba, a túszszabadítási akció már véget ért a Reuters szerint. A halottak zöme is turista. A belügyminiszter szerint Kalasnyikovok voltak a támadóknál. Jelenleg helikopterek cirkálnak a város felett, tankok a városban, a múzeum előtt pedig százak gyűltek össze.

Sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), sem a tuniszi magyar nagykövetség nem  tud arról, hogy magyar érintettje is lenne a szerdai tunéziai túszejtésnek  – írja az MTI .

A turizmusból nagy pénzeket szakító Tunéziában 2002-ben volt utoljára durvább merénylet turisták ellen. Akkor 19-en haltak meg Dzserba szigetén, köztük 11 német. Ennél a támadásnál az al-Kaida terrorhálózat vállalta magára a felelősséget. Tunézia biztonsági helyzete nem a legjobb jelenleg, sok helyi állt be az Iszlám Államba harcolni, de a szomszédos Líbiában is kaotikusak a viszonyok.