A tettes előbb kirabolta, több mint két évvel később pedig felkereste tatabányai lakásán és különös kegyetlenséggel megölte a 74 éves asszonyt – írja a kemma.hu. 

 Az ügy 2011 decemberéig nyúlik vissza, amikor az elkövető kirabolt egy 74 éves asszonyt. A rablót nem sokkal később elfogták, és eljárást indítottak ellene. A büntetőeljárás során, irattanulmányozáskor megjegyezte a sértett lakcímét, tavaly február 5-én pedig elhatározta, hogy a tárgyalás előtt felkeresi a sértettet és beszél vele az ügyről, ezért az asszony tatabányai lakásához ment.

A sértett ajtót nyitott, ekkor az elkövető elmondta, miért jött, ezért a hölgy rögtön segítségért kiabált, és a lakás belseje felé hátrált. A férfi követte az egyébként nehézkes mozgású sértettet: utolérte, a kisszobába lökte, majd a földön fekvő asszonyt legalább hatszor ököllel megütötte. Ezután a férfi a sértett nyakára tekert egy sálat, és megfojtotta vele. Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.