A The New York Times hozzájutott az Alpokban lezuhant gép fekete dobozának egyes adataihoz, amiből kiderült, hogy a repülő egyik pilótája a tragédia előtt nem tudott visszajutni a pilótafülkébe. Egy hangfelvétel anyagáról tájékoztatta őket a vizsgálatot végző egyik katona, de a Lufthansa egyelőre nem erősítette meg az információk hitelességét. 

A felvétel szerint nyugodt és kedélyes beszélgetés zajlott a pilóták között, aztán az egyikük kiment a fülkéből, de visszamenni már nem tudott. A pilóta kopogott az ajtón, de nem jött választ. Azt is lehetett hallani, ahogy a pilóta megpróbálta betörni az ajtót. Egyelőre nem tudni, hogy a pilóta miért ment ki a fülkéből, csak annyi biztos, hogy közvetlenül a zuhanás előtt nem tudta kinyitni az ajtót. 

A Barcelonából Düsseldorfba tartó  Germanwings 4U 9525-es járat 150 emberrel a fedélzetén zuhant le. Az okokról még mindig csak találgatnak, de a felvétel sokat segíthet a tragédia körülményeinek tisztázásában. Az biztos, hogy a becsapódás előtt 3000 éláb/perccel süllyedt a gép, 11 perc alatt pedig 31 ezer lábat ereszkedett, ami vészhelyzet esetén elfogadható mérték.