Bűnösnek mondta ki a bíróság, és első fokon 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2013 áprilisában a Duna-partra csalt, majd brutális kegyetlenséggel megölt egy 16 éves, hallássérült, szigetszentmiklósi lányt. Mint megírtuk, D. Dominika volt barátját szerette volna visszaszerezni, és ehhez kért segítséget a vádlott T. Zoltántól. Ám a 31 éves férfinek megtetszett a lány, és csak hitegette azzal, hogy segíti kibékülni volt barátjával. Amikor a lány nemet mondott neki, először fojtogatni kezdte, majd a felismerhetetlenségig agyonverte. 

A brutális gyilkosság részleteit Maga a gyilkos mesélte el

T. Zoltán eleinte azt vallotta, hogy nem  emlékszik a gyilkosságra, a tárgyalások során azonban végül részletes beismerő vallomást tett.

A férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. A bíróság bűnösnek mondta ki, ám az aljas indok a törvényszék szerint nem állta meg a  helyét.

„Az enyhítő körülménynek számít, hogy ő félig vak, de egy 16 éves törékeny, siket kislány brutális agyonverése, előtte meg undorító szexuális üzenetek küldözgetése nem súlyosbítja az ítéletet? Mi ez, ha nem aljas indok?” – nyilatkozta egy felháborodott rokon. 

Az ítélet indoklása szerint hiába állította a férfi korábban, hogy „bekattant”, és nem emlékszik pontosan a gyilkosságra, később mégis részletes vallomást tett. Így a bíróság álláspontja szerint végig tudatánál volt tettének: például amikor a fojtogatás közben észrevette, hogy idegenek közelednek, félrehúzta a lányt, hogy ne vegyék észre. Logikus cselekedete pedig azt feltételezi, hogy nagyon is tudta, mit tesz, sőt, amikor a fojtogatás után a kislány még mozgott, ököllel, majd téglával ütni kezdte. 

Fojtogatta, rúgta, ököllel és téglával ütötte 

A férfi 10 percig fojtogatta, majd ököllel, minden erejével többször arcon ütötte, és végül egy téglával végzett D. Dominikával – derült ki a vallomásából. A borzalmas részleteket a hozzátartozók zokogva hallgatták. T. Zoltán  elmondta, hogy azt hazudta a lánynak, hogy volt barátja, B. József békülni akar vele, és találkozzanak hármasban. A lány már alig várta, szigorú szüleinek azt mondta, hogy tovább kell benn maradnia az iskolában, és majdnem pontosan két éve, a végzetes napon találkozott T. Zoltánnal, aki az utolsó pillanatig nem árulta el neki, hogy volt barátja nemcsak nem  lesz ott, de nem is tud a találkozóról.

A férfi előtte a Facebookon is azt üzente a lánynak, hogy volt barátja ki akar vele békülni, de szexuális feltételei vannak, mégpedig az, hogy bevegyék T. Zoltánt is harmadiknak a szexbe. Ezt a férfi részletezte is, ám a lány elutasította. Amikor a gyilkosság napján a férfi bevallotta D. Dominikának, hogy Balogh József nem lesz ott, viszont ő többet szeretne tőle, ismét a szexet hozta fel. Ekkor a lány ellenállt, megfenyegette a férfit, hogy elárulja az édesapjának, és el akart futni. A vádlott viszont visszafogta, és 10 percen keresztül fojtogatni kezdte, majd – mivel kutyasétáltatókat vett észre a távolban – arréb vonszolta a tinit, és ott három ökölcsapást mért az arcára. A lánynak kiesett a hallókészüléke, leestek az ékszerei, kiszakadt a fülbevalója, és a foga is kitört. A férfi ekkor egy téglát kapott a kezébe, és először D. Dominika arcát ütötte vele, majd mivel zavarta a lány tekintete, megfordította, és a halántékát ütötte. A tinédzser kálváriája 20 percig tartott, T. Zoltán ezek után gumikkal takarta be a felismerhetetlenségig összevert holttestet, és visszament a városba, hazafelé még biofüvet vásárolt. 

Ez nem büntetés

D. Dominika édesapja a Velvetnek azt mondta, mélységesen felháborítja őket az ítélet. Bár a fájdalmukat semmi sem enyhíti, ők legalább 30 évre számítottak.

„A fájdalmunkat nem enyhíti, és nem adja vissza a szigorúbb ítélet, de segít továbblépni. Bankrablók kapnak 15 évet, nem gyilkosok? Egy 16 éves ártatlan, szerelmes fiatal lány gyilkolt meg brutális módon. Én minden tárgyaláson itt voltam, végighallgattam, hogy gyilkolta meg a lányomat. Egy szót sem szóltam, bíztam az igazságszolgáltatásban, hiába” – nyilatkozta az áldozat édesapja a Velvetnek. 

A teljes interjút itt tudják megnézni: 

A hozzátartozók és a gyilkos egymásnak estek

Az ítélethirdetés közben a család összeomlott,  zokogásban törte ki, amikor a bírónő a megrázó részleteket sorolta, majd a férfinak estek: szidalmazták, mire lányuk gyilkosa mosolyogva feléjük fordult, majd kérte a bírónőt, hogy utasítsa rendre őket. 

A férfi az utolsó szó jogán visszatért eredeti álláspontjához, miszerint ő nem akarta megölni a lányt, és csak hirtelen felindulásból cselekedett, mert a lány megfenyegette, hogy elmondja a történteket az apjának. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.