A négyéves Lauren Serene Key 2000. november 8-án lezuhant a kaliforniai Rancho Palos Verdes közelében található egyik szikláról, és meghalt. Elsőre sima balesetnek tűnik a dolog, de a kislánnyal együtt kiránduló, 53 éves apját Cameron John Brownt őrizetbe vették, és azóta is előzetesben ül. A hatóságok 15 éve próbálják bizonyítani, hogy Brown lőkte le a lányát a szikláról, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie a volt barátnőjének.

Brown a napokban állt harmadszor bíróság elé az ügyben, továbbra sem lehet tudni, hogy valaha lehet-e valamit bizonyítani – írja az LAist. Amennyiben kiderül, hogy Brown lökte le a lányát, méghozzá azért, hogy megússza a gyerektartást, akkor a férfit tényleges életfogytiglanra ítélhetik.

Az ügy eddig kétszer már kifogott a hatóságokon, nem tudták azt sem megállapítani, hogy pontosan mivel vádolják Brownt. Felmerült az emberölés, az aljas indokból, előre kitervelten elkövetett emberölés, valamint a gondatlanságból elkövetett emberölés is, mivel az esetnek gyakorlatilag nincsenek szemtanúi, így szinte lehetetlen megmondani, hogy mi történt, leginkább Brown beszámolójára, és korábbi viselkedésére tudnak hagyatkozni.

A haláleset körülményeiről annyit tudni, hogy Brown a lányával kirándult, egy idő után pedig a négyéves kislány ment előre, méghozzá az egyik kilátóhelyhez, ahol nem volt korlát. Az apja nem tudta vele tartani a lépést, és mire felért, addigra a lánya lezuhant. Legalábbis ezt mondta az eset után Brown.

Már ez gyanús volt a rendőröknek, mármint az, hogy egy jó kondiban lévő felnőtt férfi, ennyire nem tudja tartani a lépést egy négyévessel, akit magára is hagy egy veszélyes helyen. Aztán pedig az, hogy milyen lassan hívta ki a mentőket. Ezt egyébként azzal magyarázta, hogy nem talált térerőt.

Brown korábbi viselkedése szintén nagyon gyanús, de erről a viselkedésről leginkább csak a volt barátnője, a meghalt kislány anyja számolt be, ezért ezeket az állításokat meg ezért nem tudták csak úgy elfogadni a rendőrök.

Sarah Key-Marer mindenesetre a mostani tárgyaláson több érdekes dolgot is mondott. Az egyik az volt, hogy amikor még Brownnal járt, jóval a kislány megszületése előtt, akkor a férfi egyszer túrázás közben rámutatott arra a sziklára, ahonnan a kislány lezuhant, és azt mondta, egyszer leesett onnan két gyerek, és meghaltak. „Nagyon felzaklatott, és teljesen megragadt bennem” – mondta a nő a bíróságon.

Ezen felül azt mondta még, hogy amikor teherbe esett, akkor Brown azt mondta neki, hogy vetesse el a gyereket. A nő végül megtartotta, Brown pedig feléjük sem nézett. Évekig egyáltalán nem érdekelte a gyerek, aztán amikor három évvel a szülés után el kellett kezdenie gyerektartást fizetnie, akkor kezdett valamennyire érdeklődni a kislány iránt.

Brown ügyvédje szerint a rendőrök a nyomozás kezdete óta nem hisznek a férfinek, viszont nem tudják bizonyítani az állításai ellenkezőjét, így azt sem, hogy azért ölte volna meg a gyerekét, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.