Ítélet született a több közéleti szereplőt is érintő, évek óta húzódó őssejtbotrány-perben – írja a Hír24

Az őssejt-botrány mind a kilenc gyanúsítottját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. P. Imre műgyűjtő, elsőrendű vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve, S. István plasztikai sebészt egy év két hónap elzárást kapott három évre felfüggesztve, míg Fásy Ádám ( aki igazgatósági tag volt az érintett cégben – a szerk.)  ismert televíziós szereplőt 10 hónap elzárásra büntették két évre felfüggesztve. Yurij Baltaytis professzor másodrendű vádlottat 10 évre kiutasították Magyarországról, asszisztensét egy év két hónap elzárásra ítélték, szintén felfüggesztve - írja a portál

Mint megírtuk, a II.-III. kerületi ügyészség  2012 januárjában emelt vádata magánklinika tulajdonosai és alkalmazottai ellen, mert 2007 augusztusa és 2009 februárja között legkevesebb 26, többnyire gyógyíthatatlan betegségben szenvedő embernél végeztek őssejtkezeléseket engedély nélkül. Egy-egy kezelés 5 millió forintba került, az IRM Zrt.-nek csak az őssejtek levételére és tárolására volt engedélye, terápiás célra nem használhatták volna fel a sejteket.

Az ügyészség szerint a vádlottak azt a látszatot keltették, hogy az általuk végzett beavatkozás az egyetlen terápiás módszer a betegek gyógyulására, vagy állapotuk javulására, elhallgatták ugyanakkor azt a tényt, hogy a pozitív eredményt semmilyen módon nem tudják garantálni, azt az orvostudomány mai állása szerint még valószínűsíteni sem lehet.