A hajdúszoboszlói K. Gábort zavarta a másfél éves kislány nyűgösködése, ezért olyan erővel ütötte meg egy bottal, hogy betört a koponyája. A férfit most 12 év fegyházbüntetésre ítélték – tudta meg a Velvet a Debreceni Törvényszék szóvivőjétől.

Élettársát is fojtogatta

A vádirat szerint K. Gábor 2013 májusában, egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg Cs. Erzsébettel, aki akkor még egy átmeneti otthonban lakott 14 hónapos kislányával. A férfi két hónappal később felajánlotta a nőnek, hogy költözzenek hozzá Hajdúszoboszlóra, ami augusztusban meg is történt. Ezután azonban egyre agresszívebb lett. Ha a gyerek elsírta magát, rákiabált és ingerülten viselkedett vele. Élettársára kezet is emelt: előfordult, hogy fojtogatta, kétszer pedig féltékenységből pofozta fel. A helyzet odáig fajult, hogy az asszony félt egyedül hagyni vele kislányát, mert attól tartott, hogy nem tud majd uralkodni indulatain.

Bottal verte fejbe a kislányt

Később a gyereket is elkezdte verni. Amikor az anyuka kérdőre vonta a zöldes-lila foltok miatt, mindig azt mondta, hogy a kislány csak elesett. Augusztus 24-én aztán minden korábbinál messzebbre ment. Zavarta, hogy a gyerek nyűgösködik, ezért előbb megragadta a nyakát, majd egy fa bottal kétszer is nagy erővel vágta fejbe. Az asszony közben éppen a boltban volt, 10 perccel később a keserves sírásra érkezett haza. A kislány rövidesen nagyon rosszul lett, felakadt a szeme és hörögve vette a levegőt. Vizes ruhát tettek rá, de nem csillapodott a rosszulléte, így kihívták a mentőt. A rohamkocsi a Gyermekklinikára vitte, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az orvosok 18 bántalmazás nyomát találták meg a kicsin, többek között a koponyacsontja és a nyakszirtcsontja is eltört.

A vád szerint az anya tisztában volt azzal, hogy a gyermek nincs biztonságban párjával, mégsem tett semmit. A férfit a bíróság csütörtökön 12 év fegyházra ítélte, míg az anya másfél év felfüggesztettet kapott.