K. Szilárd tavaly nyáron az ELTE fonyódligeti gólyatáborában vert össze és erőszakolt meg egy 19 éves lányt. A Fonyódi Városi Bíróság szerdán hét és fél év börtönre ítélte – számolt be a borsonline.hu.

A 39 éves férfi fotósként dolgozott az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában, ahol a vád szerint tavaly augusztus 30-án kora hajnalban támadta meg a budapesti lányt. Ököllel ütötte, fojtogatta, majd megerőszakolta áldozatát, miközben végigfotózta az egészet.

„Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni” – nyilatkozta korábban a hvg.hu-nak a lány, aki fél évvel a történtek után beszélt először az esetről. Azt mesélte, hogy nem is akart elmenni a táborba, de végül mégis jól érezte magát. Szerinte a fotós eredetileg egy másik lányt szemelt ki, akkor is őt kereshette, amikor rátámadt. A focipálya végén, gallyakon feküdve tért magához. Azt sem tudta, hogy a tábor melyik részén van.

A Fonyódi Városi Bíróság a nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött tárgyalta az ügyet. K. Szilárdot hét és fél év börtönre ítélték a szexuális erőszak miatt. Az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős, a bűnügy másodfokon a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.