Romell Broomot azért ítélték halálra, mert 1984-ben megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt Clevelandben. A férfit 2009-ben próbálták meg kivégezni, ami alaposan félresikerült. Összesen 18-szor döfték bele a méreginjekciót, de egyszer sem találták el a vénáját.

A kivégzési kísérlet két órán keresztül tartott, ami eléggé megviselte a gyilkost: egyszerre ordított és sírt a fájdalomtól. A halálbüntetés végrehajtását végül Ted Stickland kormányzó utasítására függesztették fel. Romell Broom volt az egyetlen olyan elítélt, aki túlélte a saját kivégzését. Azóta is a siralomházban várja, hogy döntsenek a sorsa felől.

Ohio államban továbbra is szeretnék kivégezni a gyilkost, de a procedúra alaposan elhúzódott, mivel a férfi ügyvédei a sikertelen kísérlet miatt fellebbezést nyújtottak be. Szerintük az újabb próbálkozás megduplázná Romell Broom büntetését, hiszen ismét kénytelen lenne átélni azt a fájdalmat, amit egyszer már elszenvedett. Az ügyészek szerint ellenben a méreg el sem jutott a férfi vénájáig, ezért tulajdonképpen nem is történt kivégzési kísérlet, ráadásul a halálbüntetés alkotmányossága sem változott meg. A feleket kedden Ohio Legfelsőbb Bíróságán hallgatták meg.