A francia terrorakciót követően érkezett a hír, hogy pénteken a tunéziai Szúsza városában fegyveresek kezdtek lövöldözni a strandon. A BBC oinformációi alapján legalább 38 embert halt meg és 36-an sérültek meg. Az áldozatok többsége brit és német turista volt, magyarok nincsenek köztük.

A támadás két népszerű szálloda, a Hotel Riu Imperial Marhaba és a Hotel Soviva között, a tengerparton történt. Az első hírek még arról szóltak, hogy egy robbanást is hallani lehetett. A helyszínen gyorsan eluralkodott a pánik, a turisták hisztérikusan menekültek. 

Egy brit nyaraló, Gary Pine a családjával strandolt a parton, amikor a fegyveresek alig 150 méterre tőlük elkezdtek lövöldözni. 
"A feleségem kiabált a fiamnak, hogy jöjjön ki a tengerből. Miközben futottunk a parton, azt mondta: láttam, hogy meglőttek valakit. Elég hülye döntést hoztam, amikor visszaszaszaladtam a táskámért, mivel hallottam, hogy minden irányból golyók süvítenek el mellettünk." - idézte fel a férfi a BBC-nek. 

Egy helyi rádió úgy tudja, a halottak többsége brit és német lehet, de hivatalos forrásból ezt egyelőre nem erősítették meg. A legalább 38 halálos áldozaton kívül a támadásnak minimum 36 sérültje is volt. A tunéziai magyar nagykövetségen a Velvetnek azt mondták: eddig nincs tudomásuk magyar sérültről vagy áldozatról. 

A hvg.hu szerint a Hotel Riu Imperial Marhababan legfeljebb két magyar család lakhatott, de nem esett bajuk. A Marhababan egy 21 fős magyar csoportot akartak pénteken elszállásolni, délelőtti érkezesük után azonban a reptérről azonnal átirányították őket egy másik hotelbe.

A biztonsági források arról számoltak be, hogy a két támadónál Kalasnyikov gépkarabély volt. Egy orosz turista, Pjotr Chervonets szerint hajóval érkeztek a strandra. Egyiküket lelőtték a hatóságok, társa viszont elmenekült. A Daily Mail információi alapján a merényletet az ISIS terroristái követték el.

Közben egy kuvaiti mecsetnél is robbantottak . A Reuters szerint az öngyilkos merénylő legalább tíz embert ölt meg. 

Update: A BBC információi szerint a helyi média arról számolt be, hogy elfogták az egyik elkövetőt. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt. A legújabb adatok alapján már legalább 38-en vesztették életüket a terrortámadásban.