Múlt hét pénteken a helyi rendőrök egy kocsiban egy oszló hullát találtak Los Angeles Pacific Palisades kerületében. Az eset ugyan szokatlan volt és némileg morbid, igazán szürreális fordulatot csak azután vett, hogy azonosítani tudták az elhunytat - írja az LAist.

Jeffrey Lash bomló testére találtak rá, a holttestet a férfi menyasszonya, Catherine Nebron azonosította. Mivel nem tudták megállapítani, hogy a férfi mitől halhatott meg, a rendőrök kimentek Nebronék házához, ahol elkezdődtek a hihetetlen események.

Kiderült, hogy Lash még július 4-én lett rosszul, amikor a menyasszonyával mentek valahova kocsival. A férfi nem akarta, hogy mentőt hívjanak, nem hagyta, hogy segítsenek rajta, és meghalt a kocsiban. Ezt a menyasszony, Catherine Nebron mesélte el a rendőröknek. Ezután Nebron egy kollégájával, Dawn VadBunkerrel elment Oregonban, a vőlegényét pedig otthagyta a kocsiba.

Amikor tíz nappal később hazatért, akkor ránézett a kocsira, és nagyon csodálkozott, hogy Lash holtteste még az autóban van. Meg volt róla győződve, hogy 10 nap alatt csak elszállítja a teste valahova AZ ÜGYNÖKSÉG.

Nebron és VadBunker ugyanis meg vannak róla győződve, hogy Lash egy félig űrlény titkosügynök volt, és azért hagyták a holttestet is a kocsiban, hogy az ügynökség, aminek dolgozott, elvégezze a piszkos munkát, a holttest eltűntetését.

A két nő csak akkor csodálkozott igazán, amikor aztán július 17-én teljesen mezei rendőrök kezdtek el nyomozni az ügyben az ügynökség helyett. A mezei rendőrök meg az ügynökséges sztorin kezdtek el rettenetesen csodálkozni, de ezzel még messze nincs vége az egészenk.

Lash lakásán helyszínelve ugyanis először találtak nagyjából 1200 fegyvert, valamint kb. 2 tonna lőszert. Itt eltérnek egy kicsit a források, van ahol 6,5 tonna lőszert írnak. Találtak még készpénzt is a házban, szintén forrástól függően 230 ezer és 500 ezer dollár között (65-140 millió forint), szóval nem kevés összeget.

Várjanak, még nincs vége. A férfi nevén ugyanis volt még 14 jármű is, köztük több olyan SUV is, amiket a legkülönfélébb terepekhez alakították át, de olyan szinten, hogy még kétéltű terepjárója is volt, amivel a vízben is lehet közlekedni.

Itt valószínűleg már eléggé vakarták a homlokukat a rendőrök. Különösen, hogy semmi nyoma sem volt annak, hogy Lash valaha bűnöző életmódot folytatott volna, vagy bármi más olyat, ami meg tudná magyarázni azt, hogy honnan van kb. 5 millió dollár (1,4 milliárd forint) értékű fegyver és lőszer a házában, nem kevés készpénz, valamint 14 jármű a nevén.

A szomszédok azt mondták, Lash rendszeresen mondogatta, hogy a CIA-nak és az FBI-nak is dolgozott, de a szomszédok alapvetően fegyvermániás bolondnak tartották.

A menyasszonya és a munkatársa mindenesetre elég furán viszonyultak a valósághoz, és úgy néz ki, mindent elhittek, amit Lash mondott. VadBunker anyja szerint a lányának idegösszeomlása van, ezért beszél mindenféléket. Például azt mondták, hogy Lash egészségi állapota azért romlott sokat az utóbbi időben, mert korábban idegméreggel támadták meg. A valóság ezzel szemben az, ahogy az a boncolásból is kiderült, hogy Lash végstádiumos rákbeteg volt.

Viszont a boncolás azt is megállapította, hogy a halálát szinte biztos, hogy nem idegenkezűség okozta. A Los Angeles-i rendőrkapitányság még erősen vizsgálja az ügyet, annyira a szürreális szál és fordulat benne, de azt mondták, hogy a férfi nem dolgozott egyik hárombetűs ügynökségnek sem.

De hát milyen titkosügynök is az, akiről nyilvános akták vannak, nem?