A nagyatádi Seres István másfél hónapja érezte először, hogy a jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett. A sonline.hu szerint végül már akkora fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát, ezért borotvaszesszel sterilizált egy szikét, majd kivágta magából a panaszokat okozó vérrögöt.

A férfit a háziorvosa a kaposvári kórház érsebészetére küldte, de ott nem akarták fogadni, azt mondták, hogy szeptemberben menjen vissza. Ő viszont attól félt, hogy a vérrög eljuthat a tüdejébe vagy a szívébe, és kiolthatja az életét. Attól is tartott, hogy a lába nem kap elég vért, ezért elhal és amputálni kell majd. Június közepén ezért újra bement az igazgató-helyetteshez, hogy elmondja a kételyeit. Így sikerült elérnie, hogy augusztus 19-re visszarendeljék ultrahangra. Július végén azonban már olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta tovább. Elhatározta, hogy megműti magát.

Három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki a sebészek. Akkor figyelte meg, hogyan zajlik egy ilyen műtét.

„Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből.” – mondta el a rokkantnyugdíjas, akinek semmiféle egészségügyi képzettsége nincs. A kaposvári kórházban később megállapították, hogy helyreállt a lába vérkeringése.

A portál által megkérdezett orvosok hangsúlyozták, hogy senki ne kockáztassa az életét hasonló házilagos műtéttel.