Tragikus körülmények között vesztette életét a mexboroughi Summer Shaw. Miután édesanyja lefektette a négy éves kislányt, megengedte magának a fürdővizet, majd lement a földszintre telefonálni. A gyerek közben felkelt, hogy a kedvenc gumikacsáival hableányosat játsszon a fürdőszobában, de arccal előre beleesett a kádba és megfulladt - számolt be a Daily Mail

„Az volt az érzésem, hogy valami nincs rendben, ezért visszamentem az emeletre. Először Summer játékkutyáját láttam meg a földön, amivel a rossz álmokat üldözte el, majd észrevettem, hogy a szőnyeg elmozdult, a fürdővíz meg tele van buborékokkal, pedig én nem tettem bele habfürdőt. Amikor aztán belenéztem a kádba, megláttam a rózsaszín pizsamáját és a játékkacsákat.” – idézte fel a könnyeivel küszködő anyuka, aki azonnal kivette lányát a vízből, és kihívta mentőket, de akkor már túl késő volt. A gyereket nem sikerült újraéleszteni. 

Summer Shaw nagyon szeretett hableányosat játszani, valószínűleg a tragédia előtt is ez járt a fejében. Ő tette bele a habfürdőt a vízbe, majd a gumikacsékért nyúlt, de közben vélhetően megcsúszott a födőszobaszőnyegen, és beleesett a kádba. Az eset miatt indult hatósági vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy haláláért senki nem felelős.

„Ez egy különösen tragikus baleset. Csak egy ártatlan kislány volt, aki játszani akart a gumikacsáival, miközben az édesanyja azt hitte, hogy biztonságban fekszik az ágyában” – mondta el Nicola Mundy halottkém.