A 32 éves G. Róbertnél 6,2 gramm fehér színű kristályos anyagot, valamint 28 darab sárga színű kábítószergyanús tablettát, egy 30 éves algériai állampolgárnál pedig 76 darab kék színű tablettát találtak – számolt be a police.hu.

A budapesti fiatalember kedden éjszaka bukott le, amikor átadott egy műanyag tasakot egy nőnek. A rendőrök láttán futásnak eredet, miközben eldobálta a nála lévő cuccot, de az egyenruhások utolérték, és az elszórt drogot is összeszedték. Az előzetes szakvélemény alapján a férfinál talált kristályos anyag új pszichoaktív anyagnak minősül. A rendőrök őrizetbe vették G. Róbertet, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. Vele szemben kábítószer-kereskedelem gyanújával, míg a társaságában lévő két másik fiatallal szemben kábítószer-birtoklás gyanújával indult eljárás.

Az algériai férfit szerdán éjszaka fogták el az egyenruhások, miután a fülükbe jutott, hogy kábítószergyanús tablettákat kínálgat az embereknek. A 76 darab kék tabletta több mint félmillió forint, illetve csaknem ezer euró készpénzzel együtt a ruházatából került elő. Mivel többször is megpróbálta lefizetni a rendőröket, hogy szálljanak le róla, ellene a kábítószer-kereskedelem mellett vesztegetés gyanúja miatt is eljárás indult.