Elrabolták egy gazdag német üzletember lányát – írja többek közt a SkyNews. A lányért, akit a sajtó Anneli-Marie R.-ként azonosít, váltságdíjat kérnek. Hogy mennyit, azt hivatalosan nem lehet tudni, de egyes források szerint egymillió euróhoz közelít az összeg, ez körülbelül 308 millió forintnak felel meg.

Anneli-Marie-t augusztus 13-án rabolták el, kutyasétáltatás közben. Utoljára szülei meisseni házánál látták, reggel fél nyolc körül. A kutyáját és a kerékpárját megtalálták, az ő jelenlétére utaló nyomokat viszont nem. 

Szülei most közleményben tudatták: kifizetik a váltságdíjat, és bármit megtesznek azért, hogy lányuk visszakerüljön hozzájuk. „Nagyon hiányzol, Anneli. Veled vagyunk” – írták.

A MOPO24 arról számol be, a rendőrség több keresőcsoportot indított, amelyek szülei közvetlen környezetét, illetve számos lakást kutatnak át Drezda Briesnitz városrészében. Helikoptert, illetve nyomkereső kutyákat is a helyszínre vezényeltek.

Korábban

Két hónappal ezelőtt egy ötvenéves, szellemi fogyatékkal élő férfit raboltak el, Reinhold Würth német milliárdos fiát. A rendőrség arra következtetett, hogy a bűnözők nem merték végigvinni tervüket, ugyanis a váltságdíj nélkül is elengedték, másnap. 

2010-ben egy gazdag bankár feleségét,  Maria Bögerlt rabolták el, és bár kifizették érte a váltságdíjat, meggyilkolták, a tettesek azóta is szabadlábon vannak.. 2002-ben pedig egy bankár 11 éves fiát rabolta el egy  Magnus Gäfgen nevű férfi, aki, váltságdíjat kért, noha a fiú akkor már halott volt. Őt sikerült elfogni, most életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.