A ménteleki P. Szilvia 2014 novemberében a házuk udvarán lévő árnyékszékben szülte meg kislányát. Miután elvágta a köldökzsinórt, a síró újszülött a gödörbe esett, ahonnan anyja kivette, de csak azért, hogy két-háromszor az épület falához vágja. Mivel ezzel sem tudta megölni őt, belecsavarta egy szőnyegbe, és abban csapkodta a földhöz. A 35 éves nőt a bíróság kedden 6 és fél év börtönbüntetésre ítélte – derül ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből.

A vádirat szerint az asszony rendkívül nehéz körülmények között élt férjével és hat kiskorú gyermekével, amikor 2014 nyarán ismét várandós lett. Mivel úgy gondolta, hogy az abortusz már nem lehetséges, a gyereket a megyei kórháznál elhelyezett inkubátorban akarta hagyni. A terhességet még férje előtt is eltitkolta, nem vett részt terhesgondozáson, illetve a gyerekholmik beszerzéséről sem gondoskodott. Erre az lehetett az oka, hogy a férfi közölte vele: ha újabb gyermekük születik, elhagyja a családot.

P. Szilvia 2014. november 26-án adott életet a teljesen egészséges kislánynak. A köldökzsinórt elvágta, kivette a gödörből a gyereket, két-háromszor az épület oldalához vágja, majd egy szőnyegbe csavarta, és abban csapta a földhöz. Férje ekkor vette észre, hogy mi történt, ezért kihívta a mentőket. Az újszülött súlyosan megsérült, egyebek mellett koponyatörést szenvedett. Életét csak a gondos és szakszerű orvosi ellátás tudta megmenteni.

A brutális anyával szemben különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Az ügyben kedden hozott ítéletet a Kecskeméti Törvényszék, ami a vádirattól eltérően azt állapította meg, hogy a nő nem különös kegyetlenséggel követte el tettét, és 6 év és fél év börtönbüntetésre ítélte. A vádlott előzetes letartóztatását a bíróság megszüntette, ami ellen az ügyész – akárcsak az ítélettel szemben – fellebbezést jelentett be. A döntés ezért nem jogerős.