Simán bevették a rendőrök, hogy azt a férfit ellenőrzik, akit egyébként ellenőrizniük kellene. Egy ideig. A bíróság egy 58 éves tokodaltárói férfi házi őrizetét rendelte el, csakhogy Cs. L. nem nagyon bírta a bezártáságot, és hát volt (van) egy ikertestvére is. Ráadásul egypetéjű ikrek, szóval a terv adott volt.

Cs. J.-nek kellett helyettesítenie Cs. L.-t, amikor a rendőrök ellenőrizni mentek. A Komárom Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi még ikertestvére aláírását is az igazoló lapra hamisította. Mindenre persze ők sem gondolhattak. 

„Annak a férfinak, akinek elrendelték a házi őrizetét, volt már egy bírósági ügye. A hivatalos iratokat azonban nem sikerült kézbesíteni számára, ez lett gyanús. Miután kiderült, hogy a férfi ikertestvérét helyettesítette, beismerte a bűncselekmény elkövetését″

– mondta a Velvetnek Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője.

A falazó férfi ellen hamis magánokirat-hamisítás miatt emeltek vádat. Ikertesvére viszont azóta is szökésben van és körözik, de mivel körözése nem nyilvános, nem tudjuk megmutatni, kit kéne felismernie.