Három hónappal meghosszabbították Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi és társa, Cs. Csaba előzetes letartóztatását - értesült a Velvet megbízható forrásból.

„A Budaörsi Járásbíróság G. L. és társa gyanúsítottak előzetes letartóztatását a mai napon hozott végzésével meghosszabbította. A végzés nem jogerős.″

- erősítette meg információnkat a Budapest Környéki Törvényszék.

A mulatós zenészt és tatai apartmanházának közös képviselőjét azzal gyanúsítják, hogy évekig lopták az áramot, a gázt és a vizet. Lagzi Lajcsit, feleségét és Cs. Csabát szeptember 22-én vették őrizetbe és két nappal később a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A döntés ellen mindhárman fellebbeztek, de csak a zenész feleségét helyezték szabadlábra.

Update: Telefonon elértük Lagzi Lajcsi társának ügyvédjét. Szalay Zoltán a Velvet munkatársától tudta meg, hogy védence előzetes letartóztatását három hónappal meghosszabbították. Az ügyvéd éppen Cs. Csaba kihallgatásán volt, amikor a Budaörsi Járásbíróság döntött. 

„Ügyfelem továbbra is állítja, hogy nem történt vesztegetés. Az apartmanház gondnokaként nem fűződött ehhez semmilyen érdeke. Fennakadás elhárítására kérte Galambos Lajostól a pénzt″

- mondta a Velvetnek az ügyvéd, utalva arra a lehallgatott telefonbeszélgetésre, amit korábban Lagzi Lajcsi is említett.

A zenész előzetes letartóztatása után tartott rögtönzött sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy egyszer azt mondták neki a telefonban, hogy adjon öt kilót, ő meg rávágta, hogy „jó, adok”. A rendőrség szerinte erre a lehallgatott telefonbeszélgetésre alapozta, hogy lefizette az áramszolgáltató ellenőreit.