A 28 éves L. Gyula 2013-ban néhány hónap alatt öt bankrablást kísérelt meg. A vádirat szerint a 40 éves nő a sofőrje volt, és azért gyilkolta meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni. A férfit a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Mivel román állampolgár, az országból is kiutasították. 

A  férfi először 2013 májusában lépett akcióba, fegyverrel rabolt ki egy budaörsi takarékszövetkezetet, ahonnan 2,3 millió forintot zsákmányolt. Egy hónappal később egy gyáli és egy üllői takarékszövetkezettel is megpróbálkozott, de mindkét esetben ellenállásba ütközött, ezért üres kézzel távozott. Négy nap múlva ezért visszatért Budaörsre, az első rablás helyszínére, amit már jól ismert, ezért innen újabb 1,7 millió forintot tudott elvinni. Utoljára 2013 szeptemberében egy horti pénzintézetben csapott le, ahol még a levegőben is lőtt, hogy megfélemlítse az alkalmazottakat. A zsákmánya ekkor 3,3 millió forint volt. A sapkás rabló név azért ragadt rajta, mert minden alkalommal egy baseball sapkát viselt.

A férfit 2013 októberében fogták el. Ezután derült ki, hogy a rablásoknál egy 40 éves nő volt a társa. L. Gyula 2013 májusában ismerkedett meg az akkor prostituáltként dolgozó Y. Andreával, majd „szerelmi kapcsolat” alakult ki közöttük. A férfi hamarosan meggyőzte az asszonyt, hogy sofőrként segítsen neki a rablásokban. Az volt a feladata, hogy a helyszínektől nem messze járó motorral várjon rá. Bár több alkalommal is sikerrel jártak, L. Gyula megbízhatatlannak tartotta a nőt, ezért elhatározta, hogy megöli. A férfi 2013. szeptember 2-án gyáli házában kereste fel Y. Andreát, akit tablettákkal kábított el, majd egy nejlonzacskóval fojtott meg, holttestét pedig az ágyneműtartóba rejtette. 

L. Gyulát a bíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölésben találta bűnösnek, ami miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A döntés szerint legkorábban 35 év múlva helyezhető szabadlábra. Mivel román állampolgár, az országból is kiutasították. 

Az ügy másodrendű vádlottja L. Gyula másik barátnője, O. Elizabet volt, akit azzal gyanúsítottak, hogy segített a férfinak a holttest elrejtésében. Őt bűnpártolásban találták bűnösnek, és 2 évre szabadságvesztésre ítélték, 5 évre felfüggesztve. 

A két vádlottnak a felmerült 8 millió forintos bűnügyi költségeket is meg kell térítenie.