A Hawaiiról származó Chelsea Ake a nevadai Hendersonban üzemeltetett egy Rejuvenice szalont, ahol elsősorban krioterápiás kezelésekkel foglalkoztak.

Az eljárást, ami hidegterápia vagy hidegszauna néven is ismert, általában reumás vagy egyéb ízületi betegségek, vagy mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzák.

A kriokamrában a hőmérséklet akár a -180 fokot is elérheti, és a szakemberek szerint maximum 3 percet szabad benne tartózkodni egy kezelés során.

A 24 éves szalonvezető testét múlt héten, az egyik reggeli nyitásnál fedezték fel az alkalmazottak az egyik kriokamrában, élettelenül, írja a Daily Mail.

A rendőrségi adatok szerint Ake legalább 10 órát töltött a gépben, amelybe akkor mászott be, amikor egyedül maradt az üzletben.

Mivel a gépek nincsenek bekamerázva, egyelőre nem tudni, mi történhetett. A nyomozás végül arra az eredményre jutott, hogy valamilyen géphiba miatt Ake beszorult, és így, segítség nélkül esélye sem volt a túlélésre. 

Az igazságügyi orvosszakértő szerint egyelőre az sem kizárt, hogy Ake halálát nem fagyás, hanem fulladás okozta. A család mindössze annyit nyilatkozott, hogy a lány elvesztésének feldolgozását még nehezebbé teszik halálának bizarr körülményei.