A 17 éves B. J. tavaly júniusban egy családi viszály okán támadta meg a 23 éves kismamát. Olyan erővel rúgta hasba, hogy a nő elvesztette a babáját, és életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A Somogy megyei fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen is másfél év fogházra ítélte.

A vádirat szerint a fiú és a nő családja között alaposan elmérgesedett a viszony. Bár a családtagok között rokoni kapcsolat is volt, nemcsak veszekedtek, hanem több alkalommal verekedtek is egymással. 

A vádlott tavaly június 12-én a rokonaival kereste fel a másik család házát. Többen a közeli erdőbe menekültek előlük, de a 23 éves kismama nem tartott velük. B. J. először kiabálni, veszekedni kezdett a terhes nővel, majd nagy erővel hasba rúgta.

Áldozatának a bántalmazás következtében idő előtt levált a méhlepénye, és súlyos vérzéssel járó, életveszélyes sérülést szenvedett. Szerencsére még időben kórházba szállították, így a gyors orvosi beavatkozás megmentette az életét, a magzat azonban még az anyaméhben elhalálozott.

A Kaposvári Törvényszék első fokon életveszélyt okozói testi sértés miatt másfél év fogházra ítélte a fiatalkorút. A Pécsi Törvényszék kedden helybenhagyta a korábbi döntést, így az jogerőre emelkedett.