A 29 éves Emilie Martin csupán jogkövető állampolgárként akart eljárni, amikor felhívta egy londoni Tesco dolgozóinak a figyelmét, hogy néhány suhanc a szendvics- és kólakészleteket fosztogatja. A Daily Mail szerint nagy árat fizetett érte: a tolvajok egészen az autójáig követték, majd alaposan helyben hagyták. Ha mindez nem lett volna elég, egy alkalmazott ki akarta vele fizettetni annak a mirelit zöldborsónak az árát, amivel a sérült szemét jegelte.

Az eset hétfőre virradóra egy kelet-londoni Tescóban történt. Emilie Martin egy barátjával kereste fel az áruházat, mert hirtelen feltámadó éhségét tésztával kívánta csillapítani.

Pont láttam, ahogy megérkeznek a kölykök. A bejáratnál halmozták fel a bringáikat, majd elindultak befelé. Szóltam is nekik, hogy vigyék el onnan a kerékpárokat, nehogy megsérüljön valaki, de aztán észrevettem, hogy éppen szendvicseket és kólát próbálnak lopni

– idézte fel a nő.

Emilie Marton nem talált biztonsági őröket, ezért az önkiszolgáló pultnál szólt a fiatalok ténykedéséről. Az egyik vezető erre felhívta a figyelmét, hogy ez tökre mindennapos dolog, és ők tehetetlenek a bandával szemben. A következő meglepetés akkor érte, amikor elindult az autójához. A suhancok kint várták, hogy bosszút álljanak rajta.

Mögöttem jöttek a bringáikkal, és az egyikük hirtelen az arcomba spriccelte az italát. Mondtam, hogy kihívom a rendőröket, mire azt válaszolták, hogy akkor ellopják a telefonomat. Elkezdtem tárcsázni a segélyhívó számot, de egy másik gyerek megrúgott a szememnél, majd eltekert. Szemüveg volt rajtam, aminek a bal oldali lencséje összetört, és megsértette a szememet, ezért minden csupa vér lett.

Mivel a Tesco dolgozóitól egy nyomorult zsebkendőt sem kapott, a nő egy barátját kérte meg, hogy hozzon neki valamit, amivel elláthatja a sebét. Az illető jobb híján egy csomag fagyasztott borsót akart felmarkolni, csakhogy a pultnál álló fickó rászólt, hogy nem veheti el csak úgy, fizetnie kell érte. Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy az alkalmazott később már felajánlotta, hogy a saját pénzéből is megvenné neki az árut.

Azóta nem voltam az üzletben, és nem hiszem, hogy valaha is visszamegyek. Úgy érzem, hogy a Tesco cserbenhagyott engem. Még egy elérhetőséget sem kértek tőlem, hogy megkérdezzék, jól vagyok -e

– háborgott  Emilie Martin.

A hipermarket szóvivője nem ismerte el, hogy kollégájuk valóban ki akarta fizettetni a fagyasztott borsó árát. Szerinte ez már rendőrségi ügy, és ők mindent megtettek azzal, hogy átadták a hatóságoknak a térfigyelő kamerák felvételeit, illetve felszólították munkatársaikat, hogy segítsék a nyomozást.