Szombaton a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét a belga fővárosban, ezért a hatóságok elrendelték a brüsszeli metróközlekedés leállítását.

Update: A török rendőrség Antalya egyik luxusszállodájában őrizetbe vett egy marokkói származású belga férfit, a 26 éves Ahmet Dahmanit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő térképezte fel az Iszlám Állam számára az egy hete Párizsban elkövetett terrortámadások helyszíneit. Két másik, szíriai férfit egy közeli országúton fogtak el. Őket az Iszlám Állam bízhatta meg, hogy átjuttassák Dahmanit a török-szíriai határon.

A belga belügyminiszter felügyelete alá tartozó Fenyegetésértékelési Elemző Testület szombaton közvetlen veszélyre hivatkozva jelentette be a terrorfenyegetettség mértékének legmagasabb, negyedik szintre emelését Brüsszelben. A veszély miatt a hétvégére a metró teljes hálózatát lezárták a forgalom elől. Az RTBF belga rádió híradása szerint a villamos- és buszjáratok ugyanakkor továbbra is üzemelnek majd. 

A bejelentés alapján a válságközpont azt ajánlotta a brüsszeli régió 19 települési önkormányzatának, hogy fontolják meg a nagyobb rendezvények lemondását, valamint hogy ezen a héten ne tartsák meg a belga első és második labdarúgó liga egyetlen mérkőzését se.

Update2: Londonban is volt egy kisebb riadalom a Globe színház környékén. Twitteres források szerint egy belga rendszámú autó miatt lépett akcióba a  a rendőrség. A helyszínen három személyt tartóztattak le, és az útzárat már feloldották. 

Update3:  Brüsszel polgármetere arra kérte a város központjában lévő kávézók és éttermek tulajdonosait, hogy este hatkor zárjanak be. Eközben négy embert letartóztattak brüsszeli rendőrök, legalább kettőt pedig továbbra is üldöznek. Az egyiküknél állítólag olyan robbanószerkezet lehet, mint amilyet Párizsban is használtak a merénylők.