A 38 éves K. Zsolt még márciusban végzett a fiatallal Ivád külterületén. Előbb egy baltával sújtott le a fejére, majd beszállt az autójába és elgázolta magatehetetlenül haldokló áldozatát. A Heves Megyei Főügyészség a kegyetlen gyilkosság miatt életfogytig tartó fegyházbüntetés kért a férfira – derül ki hétfői közleményükből.

A vádirat szerint K. Zsolt korábbról már ismerte az egyébként zárkózott természetű lányt, akit március 5-én Salgótarjánban szólított le, hogy szívesen hazafuvarozná. A fiatal nem fogott gyanút, ezért beült mellé az autóba. A férfi Mátraterenye után azonban lekanyarodott a 23-as főútról, és egy földútra hajtott, majd körülbelül 500 méterrel arrébb, Ivád külterületén, a Hideghegy-dűlőben állt félre.

Miután mindketten kiszálltak a kocsiból, összevesztek egymással. K. Zsolt ekkor egy rúdszerű eszközzel többször megütötte a lányt, aki a földre zuhant. A férfi ennek ellenére nem állt le, egy másik, baltaszerű eszközzel sújtott le áldozata fejére. Az ütés akkora erejű volt, hogy koponyatörést okozott, ami a hozzá társuló kivérzéses sokkal együtt néhány percen belül a fiatal halálához vezetett. K. Zsolt ezután bepattant az autójába és áthajtott magatehetetlen áldozata mellkasán – aki sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást szenvedett –, majd elmenekült a helyszínről. A férfit a rendőrök április 2-án, Nagybátony közelében fogták el.

A Heves Megyei Főügyészség szerint a kitartó, durva bántalmazás, illetve a gázolás miatt a sértettnek „az élet kioltásával szükségképpen együtt járó fájdalmat lényegesen meghaladó szenvedést kellett elviselnie”. A vádiratban ezért kezdeményezték, hogy a törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt, előzetes letartóztatásban lévő férfira.