Az érdi J. Imre és D. Béla még 2012-ben követte el a vérfagyasztó gyilkosságot. Egy közös piálás alkalmával vesztek össze ismerősükkel, és úgy próbálták rendezni a konfliktust, hogy egyebek mellett egy két kilós terméskővel verték össze a férfit, majd holttestét a kertben ásták el. Az emberöléssel vádolt páros ügyét kedden a Budapest Környéki Törvényszék kezdte tárgyalni.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint az érdi vádlottak régóta barátok voltak, és rendszeresen átjártak egymáshoz. A gyilkosság napján egy szintén Érden lakó férfival italoztak, majd együtt indultak D. Béla házához, hogy szállást keressenek ivócimborájuknak. Valahol eléggé félresiklott a dolog, mert annyira összevesztek egymással, hogy J. Imre egy baltával kezdte csépelni a férfi fejét.

A vérző áldozat kimenekült a házból, de támadója az udvaron utolérte, ahol előbb fojtogatni kezdte, majd egy két kilós terméskővel többször fejen ütötte. Bár a férfi már elvesztette az eszméletét, J. Imre biztatására a társa a nyakára is rálépett.

A holttest elrejtéséhez kapóra jött, hogy az udvaron korábban egy jókora gödröt ástak. Ebben dobták bele áldozatuk fóliába csomagolt, megkötözött holttestét. A páros a gyilkosságot követően napokig dolgozott a „tereprendezésen”. A férfi maradványait földdel és különféle lomokkal fedték el, teljesen betemették a gödröt, majd szobrokat pakoltak a felszínére.

Két évvel később egy névtelen bejelentés miatt buktak le. A két érdi férfit először tanúként, majd tavaly június 24-én gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, melynek során elismerték tettüket. Az illetékes bíróság ezután elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az ügy tárgyalása kedden a vádirat ismertetésével és a vádlottak kihallgatásával kezdődött a Budapest Környéki Törvényéken.