Zavarodott szobafestő késelte halálra a nav-ost

Nem feltétlenül az adóellenőrökkel volt gondja, zsoldos katonának képzelte magát az a 35 éves férfi, aki egy ellenőrt halálra késelt és egy másikat életveszélyesen megsebesített Pesterzsébeten.

A korábban pszichiátriai kezelés alatt álló szobafestőt idén februárban adóhátralékai miatt látogatták meg az adóellenőrök. Miután a férfi apja beengedte a NAV-osokat, bezárta a kerti kaput, akaratlanul csapdába ejtve így őket. L. Péter a ház takarásából rontott rájuk és kezdett kaszabolni. Nem tudtak elmenekülni.

A férfi egyébként már az előzetes letartóztatása után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került és szeptemberben még ott volt. A tárgyalás után ügyvédje azt mondta, hogy bár a férfin semmi nem látszik, valójában egy másik dimenzióban, egy párhuzamos világban él.

108 késszúrással ölte meg 8 éves lányát az anya

A szobában egy éjjeli szekrényen megláttam egy kést, a nő az egyik ágyon ült, a másik be volt vetve. Odaléptem, felhajtottam az ágytakarót, a kislány ott feküdt hanyatt, nem volt pulzusa. A mellkasán temérdek szúrás nyomot láttam, a nyakán szorítás nyomai voltak"

– így idézte fel a Zsaru Magazinnak a rendőrőrmester, hogyan találta meg a 8 éves Lara holttestét idén áprilisban egy tatabányai hotelszobában.

A gyereket kezdetben a édesanya nevelte Budapesten, de  több panasz és bejelentés is érkezett a gyámhivatalhoz. Larát ennek ellenére mégis az anyjánál helyezték el, valójában viszont az édesapja nevelte. A kislányt három év alatt mindössze háromszor látogatta meg az édesanyja, Húsvétkor viszont bejelentkezett a gyerekért.   

A szülők megegyeztek, hogy az apa naponta beszél majd a lánnyal telefonon, amíg az anyjánál van. Azonban már az első napon nem adta oda a telefont, és üzenetekkel rázta le a férfit. Miután az apa többszöri próbálkozásra sem érte el a nőt, maga indult Tatára a gyermek után, de nem találta meg őket, így a rendőrség segítségét kérte. A rendőrök eljutottak az anyához, de már túl későn. A nőt előzetes letartóztatásba helyezték.   

 Első szerelmét ölte meg a zalaegerszegi fiatal

Miközben április 11-én este egy 18 éves lány holttestét találták meg a zalaegerszegi parkerdőben, a 86-os főúton egy árokba borult autóhoz hívták a tűzoltókat és a rendőröket. A nyomozók akkor már sejtették, hogy a két eset között van összefüggés. Már csak azért is, mert az autó 21 éves sofőrje telefonon árulta el egyik barátjának, hogy bántotta volt barátnőjét.

A fiatalok januárban szakítottak, de B. Barnabás nem igazán tudott elszakadni az érettségi előtt álló lánytól. Áprilisban újra át akarta beszélni a kapcsolatukat, de közben megfojtotta és halálra szurkálta, a gyilkosság után pedig elmenekült.

A fiút a gyilkosság másnapján őrizetbe vették, és április 14-én előzetes letartóztatásba helyezték. Mivel a bíróság attól tartott, hogy a fiatalember megpróbál öngyilkos lenni, az előzetesét az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kellett letöltenie.

Az igazságügyi szakvéleményből később az derült ki, hogy a fiú a gyilkosság alatt is beszámítható volt.  

Védencem teljes körű beismerő vallomást tett. A bűncselekményt beszűkült tudatállapotban követte el.Az elmeorvosi szakvélemény szerint ez azonban a beszámítási képességét nem érintette

– mondta a vádemelés után a Velvetnek a fiatal ügyvédje, Slezák József.

A 21 éves fiút emberöléssel vádolják, büntetőpere valószínűleg még idén elkezdődött.

Az első trafikos gyilkosság

A dohányboltok legnagyobb hibáját/előnyét használta ki áprilisban egy 19 éves sántosi fiatalember. B. Péter költözni akart, pénz kellett, méghozzá gyorsan. Adott volt, hogy egy trafikot rabol ki, hiszen a lesötített üvegek miatt kevésbé kellett attól tartania, hogy megzavarják.

A 21 éves eladó tiltakozás nélkül adta oda a férfinak a bevételt, B. Péter mégis megölte. Félt, hogy a fiatal nő később felismeri és lebukik. Visszafordult, összeszurkálta a lányt és a haldokló eladóra zárta az üzletet.

A holttestet a trafik tulajdonosa találta meg, a rablógyilkos után pedig hajtóvadászat indult. A férfit a gyilkosság másnapján végül a kaposvári kórházban ismerték fel, ahol egy ambuláns műtétről sétált ki.

B. Péter kihallgatásán mindent beismert. Azt is, hogy készült a gyilkosságra, otthonról egy konyhakést vett magához és apja kezeslábasát is magára vette, csak hogy így vezesse félre később a rendőröket. A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat októberben, majd novemberben – nem jogerősen – a bíróság 22 év fegyházra ítélte.

Baltával mészárolta le az egész családját, aztán felkötötte magát

Álmunkban támadt gyerekeire és feleségére, egy baltával végezte ki családját, aztán felkötötte magát június 16-án egy balmazújvárosi férfi. A nő az interneten ismerkedett meg egy indiai férfival, aki miatt mindent borított volna.

A kapcsolatuk egészen szürreálisan alakult, április közepén kezdtek el beszélgetni a Facebookon, májusban már egymás neveit tetováltatták a testükre, majd megbeszélték, hogy hamarosan személyesen is találkoznak, és összeházasodnak. M. Andrea júniusban közölte férjével, hogy egy hónap múlva válni akar. A férfi erre az egész családot kiirtotta. A holttestetek a nő anyja fedezte fel és szólt a rendőrségnek.

véres ágy buktatta le a szőnyeges gyilkos

Egy csapásra az ország legkeresettebb mulatós zenésze lett az a kalocsai férfi, aki a gyanú szerint idén augusztusban ölte meg szeretőjét, a nő budapesti lakásában. A holttestet szőnyegbe csavarta és kalocsai háza udvarán elásta.

A férfi nyilvános körözését a rendőrség viszont csak szeptemberben adta ki. R. Emíliát ugyanis először csak eltűntként kezdték keresni, aztán egyre biztosabb lett, hogy a nőt megölték. 

Augusztus végén a nő lakásába egy ismerős költözött. Berendezkedett, készült az esti lefekvéshez, amikoris lehúzta az ágyról a plédet, a lepedőt és akkor látta, hogy a matracon elég nagy vérfolt volt

mondta akkor Gál Sándor, a BRFK Életvédelmi Alosztályvezetője.

A bűnügyi technikusok napokig helyszíneltek a Népszínház utcai lakásban. Több vérnyomot is találtak, ráadásul olyan sokat, hogy már akkor tudták, a nő valószínűleg nem él. Miután a nyomozók feltérképezték R. Emília kapcsolatrendszerét, hamar eljutottak Sz. Pálhoz, aki akkorra már eltűnt.

A férfit végül szeptember 30-án szülei kalocsai házában fogták el. A sokszor kipróbált trükk neki sem jött be, a rendőrök megtalálták az ágyneműtartóban. A bíróság két nappal később elrendelte előzetes letartóztatását, akkor nem tett vallomást, későbbi kihallgatásán pedig tagadta, hogy megölte a nőt.